Φρένο από τη FIA στα αεροδυναμικά… πειράματα των Arrows και Jordan
Η τοποθέτηση των πρωτότυπων και εντυπωσιακών πρόσθετων αεροδυναμικών βοηθημάτων από την Arrows στο μονοθέσιο του Jos Verstappen και την Jordan σε αυτό του Jarno Trulli, στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix Monaco, δεν συνάδει με τους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1, όπως αποφάσισε η FIA, για να απαγορεύσει στη συνέχεια τη χρήση τους.
Η τοποθέτηση των πρωτότυπων και εντυπωσιακών πρόσθετων αεροδυναμικών βοηθημάτων από την Arrows στο μονοθέσιο του Jos Verstappen και την Jordan σε αυτό του Jarno Trulli, στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix Monaco, δεν συνάδει με τους τεχνικούς κανονισμούς της Formula 1, όπως αποφάσισε η FIA, για να απαγορεύσει στη συνέχεια τη χρήση τους.
Τα μονοθέσια των δύο οδηγών εμφανίστηκαν στις χθεσινές δοκιμές εφοδιασμένα με ένα επιπλέον αεροδυναμικό βοήθημα, που είχε τοποθετηθεί στο μπροστινό τμήμα των μονοθεσίων. Ήταν σχεδιασμένο να προσφέρει περισσότερη κάθετη παραγόμενη δύναμη, ώστε να αυξηθεί η πρόσφυση των μονοθεσίων στους στενούς δρόμους του Monte Carlo.
Η ομάδα της Arrows άσκησε έφεση στην απόφαση να εμποδιστεί η χρήση του πρόσθετου αεροδυναμικού βοηθήματος, ενόσω οι αλυτάρχες του αγώνα δήλωσαν ότι δεν θα επιτραπεί η τοποθέτησή τους μέχρι να εκδοθεί επίσημη απόφαση από τη FIA. Η τελευταία αναμένεται να υποστηρίξει την αρχική της ετυμηγορία και να απορρίψει την έφεση της βρετανικής ομάδας.
Ο τεχνικός εκπρόσωπος της FIA, ο Jo Bauer, εξέτασε τα αεροδυναμικά βοηθήματα και των δύο μονοθεσίων μετά το τέλος των χθεσινών δοκιμών και τα χαρακτήρισε επικίνδυνες κατασκευές, στηριζόμενος βέβαια στο άρθρο 2, παράγραφος 3 των τεχνικών κανονισμών της Διεθνούς Ομοσπονδίας.
Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται: Οι αλυτάρχες έχουν το δικαίωμα να αποκλείσουν από τον αγώνα μονοθέσιο του οποίου η κατασκευή θεωρείται επικίνδυνη.
Οι αλυτάρχες στήριξαν την απόφαση του J.Bauer και προειδοποίησαν με αποκλεισμό τους δύο οδηγούς σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουν τα αεροδυναμικά βοηθήματα στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ή στον αγώνα της Κυριακής.
auto.in.gr
- Η πλατφόρμα του θανάτου: Το σκοτεινό μυστικό κάτω από τον μεγαλοπρεπή σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου
- Καταπέλτης ο Ευ. Βενιζέλος: Το μεγάλο «λάθος» με την αρχειοθέτηση των υποκλοπών
- LIVE: ΑΕΚ – Ρίτας Βίλνιους
- Ημέρα της Νίκης: Ο Τομ Χανκς επιστρέφει στο μέτωπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Το μήνυμα του
- Φτώχεια και κλιματική κρίση: Ο θανατηφόρος συνδυασμός στην Ευρώπη
- ΑΕΚ: Η 12άδα που επέλεξε ο Σάκοτα για τον τελικό του BCL με τη Ρίτας
- Κατάμεστο το ΟΑΚΑ για τους Metallica: Μια εκρηκτική βραδιά στην Αθήνα με το απόλυτο metal παραλήρημα
- Οι Metallica στην playlist του τρόμου: Aπό τα δωμάτια βασανιστηρίων στις υπηρεσίες του Χέγκσεθ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442