«Κόβει τις γέφυρες» συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Συνασπισμού
«Τον Συνασπισμό δεν τον απασχολεί κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση του κόμματος με θέμα «Η Aριστερά μπροστά στις προκλήσεις του σήμερα».
«Τον Συνασπισμό δεν τον απασχολεί κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας στη συμπρωτεύουσα σε εκδήλωση του κόμματος με θέμα «Η Aριστερά μπροστά στις προκλήσεις του σήμερα».
Όπως τόνισε, στις εκλογές που έρχονται, θα κριθεί η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ θέλει να αποδοκιμαστεί αυτή η πολιτική.
«Δεν θα αυτοχειριαστεί ο ΣΥΝ, για να εξωραϊστεί εκλογικά η κυβερνητική πολιτική. Πολιτική δεν γίνεται με ευφάνταστες σεναριολογίες ή με επικοινωνιακές συνταγές στο δοκιμαστικό σωλήνα των παρασκηνιακών παραγοντισμών» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κωνσταντόπουλος.
Αναφερόμενος στις θέσεις του Συνασπισμού για το Κυπριακό, υπογράμμισε ότι υποστηρίζουν την απρόσκοπτη ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ολοκλήρωση της διαδικασίας χωρίς προσκόμματα ή άλλες επινοήσεις και στηρίζουν τη διαπραγμάτευση που θα γίνει από το Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μη λειτουργικά, τα αρνητικά σημεία του σχεδίου Ανάν και να επιτευχθεί μια συμφωνία για βιώσιμη και λειτουργική λύση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου μέσα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και πλαίσιο.
Ο κ.Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δήλωσε ότι προκαλεί έντονη δυσφορία και δυσαρέσκεια, μεγαλώνει τις ανισότητες και τις αδικίες σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και συντηρεί τις στρεβλώσεις και τις αντιφάσεις της ελληνικής οικονομίας.
«Αντί ο κ. Σημίτης και οι υπουργοί του να κομπορρημονούν περί «ισχυρής οικονομίας και ακόμα πιο ισχυρής Ελλάδας, οφείλουν να παραδεχτούν ότι η πολιτική της νεοφιλελεύθερης προσαρμογής και της μονόπλευρης διαχείρισης, μεταθέτει την πραγματική σύγκλιση για μετά 25 χρόνια. Μια ακόμα γενιά θα θυσιαστεί στο Μινώταυρο της διαπλοκής, της διαφθοράς και της σπατάλης. Μια ακόμα κυβέρνηση υιοθετεί την πεπατημένη των διπλών βιβλίων και της διπλής γλώσσας, για να κρύψει ότι τα ελλείμματα και τις τρύπες της πολιτικής της τα καλύπτει υποθηκεύοντας το μέλλον. Τρώγοντας από το ψωμί των παιδιών μας».
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ όσον αφορά την πρόσκληση που είχε απευθύνει στα δύο κόμματα για κοινή παρουσία και συντονισμό της δράσης της ελληνικής Αριστεράς στη Συνέλευση της Φλωρεντίας για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ.
Στιγμάτισε επίσης τις θέσεις του ΚΚΕ για το Κυπριακό επισημαίνοντας ότι η σημερινή ηγεσία του εδώ και πολύ καιρό «γλιστράει ολοένα και περισσότερο σε μια εθνικίζουσα λογική».
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.