Αγχολυτικά και βιταμίνες κάνουν θραύση στην Ελλάδα
Αθήνα: Στις 10.000.000 συσκευασίες έφτασαν οι πωλήσεις αγχολυτικών στην Ελλάδα κατά το 2001. Παράλληλα, 9.000.000 κουτάκια βιταμινούχων σκευασμάτων διατέθηκαν από τα φαρμακεία, τα οποία επισκέπτονται ολοένα και περισσότερο άτομα νεαρής ηλικίας.
Αθήνα: Στις 10.000.000 συσκευασίες έφτασαν οι πωλήσεις αγχολυτικών στην Ελλάδα κατά το 2001. Παράλληλα, 9.000.000 κουτάκια βιταμινούχων σκευασμάτων διατέθηκαν από τα φαρμακεία, τα οποία επισκέπτονται ολοένα και περισσότερο άτομα νεαρής ηλικίας.
Οι ποσότητες αυτές γίνονται ακόμα εντυπωσιακότερες εάν ληφθεί υπόψη ότι το ντεπόν (μέχρι πρόσφατα το δημοφιλέστερο φάρμακο στην ελληνική αγορά) πούλησε μόλις 7.500.000 συσκευασίες.
Αποδέκτες των νέων προϊόντων, σύμφωνα με Τα Νέα, δεν είναι μόνο μεσήλικες αλλά ολοένα και περισσότερο άτομα νεαρής ηλικίας.
«Προφανώς, πολλοί συμπολίτες μας αναζητούν απάντηση στο άγχος και στο γρήγορο ρυθμό ζωής αγοράζοντας φάρμακα. Η πραγματικότητα είναι ότι τα χάπια αυτά δεν επιδρούν μόνα τους στη διάθεση του ανθρώπου», τονίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.
«Στη χώρα μας η κατανάλωση των φαρμάκων είναι μία εύκολη υπόθεση» επισημαίνει ο κ. Λουράντος, προσθέτοντας ότι τα σκευάσματα αυτά έχουν καθιερωθεί ως μόδα.
health.in.gr
- Γιώργος Λαζάνης: Ο δίκαιος και ο άδικος λόγος
- Παγωνιά και… πλαστικό: Αυτά θα συναντήσει ο Ολυμπιακός στο Καζακστάν κόντρα στην Καϊράτ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442