Έκλεψαν την παράσταση Κουρτίδης-Παπαγερίδης στο Ευρωπαϊκό άρσης βαρών παίδων
Οι Ν.Κουρτίδης και Δ.Παπαγερίδης αναδείχθηκαν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων άρσης βαρών, καθώς κατέκτησαν συνολικά έξι χρυσά και κατέρριψε σειρά ευρωπαϊκών ρεκόρ...
Το μέλλον της ελληνικής αρσης βαρών, έδωσε τα διαπιστευτήριά του και στη Νίκαια της Γαλλίας. Εκεί, στην κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων ολοκληρώθηκε με τους Παίδες να βάζουν στις αποσκευές τους έξι χρυσά και τρία ασημένια μετάλλια, στην τελευταία ημέρα των αγώνων.
Η αρχή έγινε με τον Νίκο Κουρτίδη, ο οποίος αναδείχθηκε σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης, καθώς κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια και κατέρριψε ένα ευρωπαϊκό ρεκόρ στην κατηγορία των 85 κ. Ο πρωταθλητής του Ηρακλή Καβάλας ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, σηκώνοντας 142,5 κιλά στο αρασέ, 182,5 στο ζετέ και 325 στο σύνολο.
Η επίδοσή του στο ζετέ, αποτελεί ρεκόρ Ευρώπης Παίδων, καθώς η προηγούμενη (180 κ.) ανήκε στον Ρώσο Χατζιμουράτ Ακάεβ από το 2001. Πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων είναι (εκτός, ασφαλώς, από τα 182,5κ. του ζετέ) και τα 325 του συνόλου.
Στα «βαρέα» έλαμψαν τα αστέρια του Δημήτρη Παπαγερίδη και του Παναγιώτη Αναστασιάδη, οι οποίοι κατέκτησαν τα έξι από τα εννέα… διαθέσιμα μετάλλια και έκαναν δική τους υπόθεση την κατηγορία των + 85 κιλών.
Μια κατηγορία που σημαδεύθηκε από τον θρίαμβο του Παπαγερίδη, ο οποίος πέτυχε συνολικά 5 ευρωπαϊκά ρεκόρ παίδων, τα τρία στο αρασέ (140 κιλά στην πρώτη προσπάθεια, 150 στη δεύτερη και 155 στην τρίτη) και τα υπόλοιπα στο ζετέ με 190 και το σύνολο με 335 κιλά.
Από κοντά και ο Αναστασιάδης, ο οποίος στο αρασέ έκανε για λίγα λεπτά δικό του το ρεκόρ Ευρώπης (147,5 κιλά) πριν το ξαναπάρει ο Παπαγερίδης. Τελικά, κρέμασε στο στήθος του τρία αργυρά μετάλλια (175 ζετέ και 322,5 σύνολο).
Στις κορασίδες, τώρα, μπορεί να μην πανηγύρισαμε κάποιο μετάλλιο, όμως η συνολική παρουσία ήταν θετική και η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 401 βαθμούς, όσους και η Πολωνία, ενώ μακράν πρώτη ήταν η Ρωσία με 489.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Με μόλις οκτώ παίκτες θα παραταχθεί η Μονακό στο ΟΑΚΑ για το νοκ-άουτ παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο των play in της Euroleague (21/4, 21:00).
LIVE: Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης. Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης για την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1 HD.
Το Σάββατο (18/4) ο Ολυμπιακός νίκησαν «ξεκούραστα» με 17-6 τον Πανιώνιο στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο του Πειραιά, για το ματς της 21ης αγωνιστικής της Water Polo League και έκαναν το «21 στα 21».