Μεταμορφώνεται εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων η στάση «Ειρήνη» των ΗΣΑΠ
Ένας νέος σταθμός με οικολογική ταυτότητα και ελληνικό χρώμα θα δημιουργηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπλασης των ΗΣΑΠ. Ο σταθμός θα αποτελεί επιπλέον σημείο - κλειδί για τον συγκοινωνιακό κόμβο της Νερατζιώτισσας.
30
Ένας νέος σταθμός με οικολογική ταυτότητα και ελληνικό χρώμα θα δημιουργηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπλασης των ΗΣΑΠ. Ο σταθμός θα αποτελεί επιπλέον σημείο – κλειδί για τον συγκοινωνιακό κόμβο της Νερατζιώτισσας.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Έθνους της Δευτέρας, ο συγκεκριμένος σταθμός θα σχεδιαστεί εκ νέου και θα βελτιωθούν οι εσωτερικοί χώροι έκδοσης εισιτηρίων και των αποβάθρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αποβάθρες θα τοποθετηθούν αληθινά δένδρα δημιουργώντας την αίσθηση ενός μεγάλου κήπου.
Επίσης, θα τοποθετηθούν κυλιόμενες κλίμακες, ενώ ο χώρος που βρίσκεται μπροστά από τον σταθμό θα πάρει τη μορφή μιας στεγασμένης με φυλλωσιά «πράσινης» πλατείας.
Η ανάγκη ανακαίνισης και ανάπλασης του συγκεκριμένου σταθμού είναι επιβεβλημένη, αφού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα αποτελεί τον βασικό σταθμό εξυπηρέτησης των θεατών που θα παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.
Εξάλλου, στο βόρειο άκρο του σταθμού, οι ΗΣΑΠ θα «συναντούν» τον κόμβο της Νερατζιώτισσας που σχεδίασε ο Ισπανός αρχιτέκτονας Σαντιάγο Καλατράβα. Εκεί θα διασταυρώνεται η γραμμή του ηλεκτρικού με την Αττική Οδό και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, ενώ θα υπάρχει και σταθμός μετεπιβίβασης μεταξύ των δικτύων του ΟΣΕ, των ΗΣΑΠ και των ΕΘΕΛ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φουρνιέ: «Περιμένουμε στο επόμενο ματς με τη Μονακό να δώσουμε τα πάντα»
- Πέθανε η Μπέβερλι Μάρτιν, η «ξεχασμένη» φωνή της βρετανικής φολκ
- Θεσσαλονίκη: Σφοδρή σύγκρουση φορτηγού με I.X. αυτοκίνητο – Στο νοσοκομείο μια γυναίκα
- Απεργούν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και των Δικαστηρίων – «Αποτέλεσμα κοινωνικού αυτοματισμού οι επιθέσεις»
- Καταρρέει με πάταγο ο μύθος του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη
- Ντέρμπι ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στη Μελβούρνη ή τη Νέα Υόρκη; Η FIFA απαντάει…
- Πώς κατάφερε να σκορπίσει τον τρόμο ο 89χρονος μέσα σε λίγα λεπτά – Το χρονικό μέχρι τη σύλληψη και τα κενά ασφαλείας
- Eπιδόματα: «Ηλεκτρονικό φακέλωμα» θα καταγράφει ποιος παίρνει, τι και πόσα – Οι αλλαγές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 29.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442