Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
Επτά νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Χαντέρα του Ισραήλ

Επτά νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Χαντέρα του Ισραήλ

Επτά άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 25 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι στη Χαντέρα του κεντρικού Ισραήλ. Αμεση ήταν η αντίδραση του Ισραήλ, άρματα μάχης του οποίου εισέβαλαν στη Ραμάλα και στην Τουλκαρέμ.

37

Επτά άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 25 τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλου που εισέβαλε σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, όπου γινόταν δεξίωση στην πόλη Χαντέρα του κεντρικού Ισραήλ. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας Παλαιστίνιου καμικάζι.


Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρα. Με βάση όσα μετέδωσε λίγο αργότερα το κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, ο Παλαιστίνιος καμικάζι είναι μεταξύ των νεκρών.


Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ένοπλη ομάδα που συνδέεται με τη Φάταχ. Αγνωστος τηλεφώνησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters και υποστήριξε ότι η επίθεση έγινε από τις «Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ-Ακσά».


Αμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης του Ισραήλ. «Θεωρούμε την Παλαιστινιακή Αρχή υπεύθυνη για το συμβάν και θα της δώσουμε ένα μάθημα που δεν θα το ξεχάσει» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Αβί Πάζνερ.


Την επίθεση καταδίκασε και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία κάλεσε τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής να λάβει μέτρα κατά των φανατικών ισλαμιστών.


Είναι η πρώτη επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ από τις 16 Δεκεμβρίου, όταν ο Γιασέρ Αραφάτ κήρυξε εκεχειρία.


Τα πρώτα αντίποινα


Τουλάχιστον είκοσι άρματα μάχης και τεθωρακισμένα των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ εισέβαλαν στην αυτοδιοικούμενη παλαιστινιακή πόλη Ραμάλα και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή που βρίσκεται το αρχηγείο του Γιάσερ Αραφάτ.


Παράλληλα, ισραηλινά F-16 εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον εγκαταστάσεων της παλαιστινιακής ασφάλειας στην πόλη Τουλκάρεμ, της Δυτικής Οχθης.


Τελευταία ενημέρωση: 6.20

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Απριλίου 2026
Cookies