Η Ευρώπη ετοιμάζεται να υποδεχθεί, τον Απρίλιο του 2002, το Gamecube
Ο τρίτος μεγάλος «παίκτης» της αγοράς των παιχνιδομηχανών, το Gamecube της Nintendo, πρόκειται να αποβιβαστεί και στην Ευρώπη. Η ιαπωνική εταιρεία θα λανσάρει το ελπιδοφόρο προϊόν της στα καταστήματα της Γηραιάς Ηπείρου την άνοιξη του 2002.
29
Έπειτα από το πετυχημένο λανσάρισμα σε Ιαπωνία και ΗΠΑ, η Nintendo φέρνει το Gamecube και στην Ευρώπη την άνοιξη του 2002, όπου θα έχει να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του PlayStation 2 της Sony και το Xbox της Microsoft.
Ήδη την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου «λυμαίνεται» για ενάμισι χρόνο το προϊόν της Sony, ενώ αυτό της Microsoft αναμένεται να φτάσει στις 14 Μαρτίου. Λίγο μετά, τον Απρίλιο ή (το αργότερο) τον Μάιο, θα εισβάλλει στην Ευρώπη η παιχνιδομηχανή της Nintendo.
Γιατί για… εισβολή θα πρόκειται· περίπου 300.000 κομμάτια του «κύβου» θα αφιχθούν στα ευρωπαϊκά καταστήματα. Περισσότερο λεπτομερείς ανακοινώσεις της ιαπωνικής εταιρείας θα πρέπει να αναμένονται τον ερχόμενο μήνα, προαναγγέλει το Reuters.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η κονσόλα της Nintendo έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία και το Νοέμβριο στις ΗΠΑ. Η ενθουσιώδης υποδοχή του κοινού βοήθησε, μεταξύ άλλων, τη μετοχή της εταιρείας να ανακάμψει και να κερδίσει 64.3% από την ημέρα που η παιχνιδομηχανή τοποθετήθηκε στα ράφια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Διατροφή: Πώς επηρεάζουν τα αυγά την καρδιά μας;
- Επιθέσεις με ρουκέτες και drones εναντίον εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ
- Μέση Ανατολή: Δέκα παράμετροι που μπορεί να επηρεάσουν το μέλλον (όλων μας)
- Η στρατηγική του Έπσταϊν για να κάνει πελάτη του τον δισεκατομμυριούχο Μορτ Ζούκερμαν
- Τα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι «παιδί» της δεκαετίας του ’80




