Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και χάπενινγκ για την ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο
Αθήνα: Εκατόν πέντε δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα συμμετέχουν, το Σάββατο, στην ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, με κεντρικό σύνθημα «Κόκκινο στα ΙΧ, πράσινο στους πολίτες». Δεκάδες εκδηλώσεις οργανώνονται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με επίκεντρο τον πεζόδρομο της Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, αλλά και το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι και την πλατεία Κοτζιά.
Αθήνα: Εκατόν πέντε δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα συμμετέχουν, το Σάββατο, στην ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, με κεντρικό σύνθημα «Κόκκινο στα ΙΧ, πράσινο στους πολίτες». Δεκάδες εκδηλώσεις οργανώνονται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με επίκεντρο τον πεζόδρομο της Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, αλλά και το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι και την πλατεία Κοτζιά.
Η μετακίνηση των πολιτών με τα αστικά μέσα μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι δωρεάν, ενώ στην πρωτεύουσα κλειστοί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα είναι οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου, η Σταδίου, η Αθηνάς, η Αποστόλου Παύλου, η Ερμού και η Βασ. Όλγας.
Στις εκδηλώσεις, που διαπνέονται από δημιουργικότητα και πρωτοτυπία, καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Δήμων της Αττικής. Σε καμβάδες που θα βρίσκονται στο χώρο των εκδηλώσεων, από νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουν τα γκράφιτι, ενώ θα μοιράζονται μπλουζάκια και καπελάκια.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται μουσικές εκδηλώσεις, αλλά και μοίρασμα ποδηλάτων στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Παράλληλα, θα υπάρχει ένα περιφερόμενο νεανικό φεστιβάλ σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας ολόκληρη την ημέρα.
Ειδικότερα, μια μεγάλη μετακινούμενη ειδικά κατασκευασμένη πλατφόρμα, εξοπλισμένη με τα απαραίτητα ηχητικά και ηχοληπτικά μηχανήματα, θα κινείται αργά στους δρόμους του κέντρου. Στην κινούμενη σκηνή οι μουσικές επιλογές θα προέρχονται από DJ’s με έμφαση στην ηλεκτρονική μουσική. Σε συγκεκριμένα σημεία το φορτηγό θα σταματάει και στη σκηνή του θα εμφανίζονται γνωστά νεανικά ελληνικά συγκροτήματα.
Εξάλλου, θα γίνουν εκδηλώσεις που θα συμπληρώνουν την παρέλαση του μετακινούμενου νεανικού φεστιβάλ και θα έχουν θέμα: «Αυτοκίνητο – Κυκλοφορία – Οικολογία – Περιβάλλον».
Διάφοροι ξυλοπόδαροι, κλόουν, ζογκλέρ, οι οποίοι θα είναι «ντυμένοι» με εξαρτήματα αυτοκινήτων θα ψυχαγωγούν και θα σατιρίζουν την καθημερινότητα στους δρόμους.
Τέλος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Fab.gr οι διάφορες εκδηλώσεις θα μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο μέσω του Διαδικτύου.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους
- Ποια είναι τα σενάρια για να βρεθεί στο Top 8 ο ΠΑΟΚ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού (pic)
- Κακοκαιρία: Πάνω από 1.500 κλήσεις δέχτηκε Πυροσβεστική στην Αττική
- Κρίστι Νόεμ, η αδυσώπητη «ICE Barbie» του Ντόναλντ Τραμπ
- Λάρισα: Ένοχοι δυο γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο την περίοδο της πανδημίας
- Τραμ: Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πότε θα επαναλειτουργήσουν οι σταθμοί που κλείνουν
- Ο Λεσόρ περνάει όλα τα τεστ και μπαίνει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού
- Αυτό είναι το αμερικανικό The Crown – Η σειρά Kennedy μας βάζει στα άδυτα της πιο διάσημης οικογένειας των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442