Σύστημα διαλόγου με τους πολέμιους της παγκοσμιοποίησης προτείνει ο Βεντρίν
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ιμπέρ Βεντρίν, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προτίθεται να προτείνει ένα «σύστημα διαλόγου» με τις οργανώσεις που συμμετέχουν στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης και αναμένεται να διαταράξουν την ερχόμενη εβδομάδα τις εργασίες της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ στη Γένοβα.
34
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ιμπέρ Βεντρίν, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προτίθεται να προτείνει ένα «σύστημα διαλόγου» με τις οργανώσεις που συμμετέχουν στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης και αναμένεται να διαταράξουν την ερχόμενη εβδομάδα τις εργασίες της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ στη Γένοβα.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να οργανώνουμε τις μεγάλες διεθνείς συναντήσεις υπό αστυνομική προστασία. Πρέπει να οικοδομήσουμε ένα σύστημα διαλόγου, το οποίο δεν θα υποκαταστήσει σε κάθε περίπτωση τους μηχανισμούς της δημοκρατίας» τόνισε ο Γάλλος υπουργός με την ευκαιρία μιας συζήτησης για την παγκοσμιοποίηση που οργανώθηκε σε ινστιτούτο που πρόσκειται στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Η σύνοδος κορυφής της G8 -των οκτώ πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών και της Ρωσίας-, 20 έως 22 Ιουλίου, θα διεξαχθεί στη Γένοβα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ο Βεντρίν υποστήριξε ότι οι διαδηλωτές του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης κάνουν λάθος όταν διαμαρτύρονται εναντίον των θεσμών που έχουν αναλάβει να επεξεργαστούν τρόπους ομαλοποίησης της παγκοσμιοποίησης, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Υπάρχει μια παρανόηση, την οποία είναι ενδιαφέρον να μελετήσουμε και να συζητήσουμε μαζί τους, διότι εκπροσωπούν κάτι που θα λάβει διαστάσεις» εξήγησε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ελληνική οικονομία: Πόσο χαμηλώνει ο πήχης λόγω πολέμου;
- Explosive Media: Τα «αθώα» Lego που «νίκησαν» τον Τραμπ – Τα κινούμενα σχέδια στον… πόλεμο
- Συνταγή: Ριζότο με μελάνι σουπιάς
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο εντείνει τον σχεδιασμό για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κούβα
- HSBC: Το πληθωριστικό κύμα δεν τέλειωσε, μάλλον…
- Εντείνεται η κούρσα Μπέζος – Μασκ για το διάστημα
- Πώς μπορεί η άσκηση να επηρεάσει τη δουλειά μας;
- Βροχερός ο καιρός την Πέμπτη – Τι θα γίνει στην Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-128x85.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442