Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
weather-icon 22o
Κύμα εξόδου από τα μεγάλα αστικά κέντρα

Κύμα εξόδου από τα μεγάλα αστικά κέντρα

Αυξημένη είναι η κίνηση από το πρωί του Σαββάτου στις εξόδους της πρωτεύουσας και των άλλων μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, καθώς χιλιάδες κάτοικοι τα εγκαταλείπουν με προορισμό τις παραλίες. Μεγάλη κίνηση επικρατεί στα αεροδρόμια, στα λιμάνια και στους σταθμούς των λεωφορείων των ΚΤΕΛ και των τρένων.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

37

Αυξημένη είναι η κίνηση από το πρωί του Σαββάτου στις εξόδους της πρωτεύουσας και των άλλων μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, καθώς χιλιάδες κάτοικοι τα εγκαταλείπουν με προορισμό τις παραλίες. Μεγάλη κίνηση επικρατεί στα αεροδρόμια, στα λιμάνια και στους σταθμούς των λεωφορείων των ΚΤΕΛ και των τρένων.

Στην Εθνική Οδό υπάρχει αυξημένη κίνηση και η Τροχαία έχει πάρει έκτακτα μέτρα, παραχωρώντας επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας. Ήδη, με νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες ισχύουν από την Παρασκευή, αντιμετωπίζει η Τροχαία την αυξημένη κίνηση και στα δύο Εθνικά Οδικά Δίκτυα, για την ασφαλέστερη έξοδο των εκδρομέων του καλοκαιριού.


Έτσι, από τις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής, δόθηκαν στην κυκλοφορία τρεις επιπλέον λωρίδες, στο ρεύμα της εξόδου, από το 25ο έως το 37ο χιλιόμετρο, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στην περιοχή της Μαλακάσας.


Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής παρακαλεί τους οδηγούς να τηρούν τους σχολαστικά τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ψύχραιμοι κατά την οδήγηση. Επίσης ζητά να μην καταναλώνουν αλκοόλ εάν πρόκειται να οδηγήσουν και, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή οδήγηση.


Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο 33 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου, της Δωδεκανήσου και για την Κρήτη, και από τη Ραφήνα 20.


Εν τω μεταξύ, έως το μεσημέρι της Δευτέρας ελεύθερη θα είναι η διέλευση των οχημάτων από τα κατά τόπους διόδια, καθώς οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας απεργούν διαμαρτυρόμενοι για τη δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση των διοδίων. Ζητούν επίσης τη μονιμοποίησή τους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «εμπαιγμό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 11 Μαϊου 2026
Cookies