Λονδίνο: Τα παιδιά που έχουν θηλάσει για έξι τουλάχιστον μήνες έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι έφηβοι σε σχέση με αυτά που δεν θήλασαν. Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη από το Δρ Μάτθεου Γκίλμαν του Harvard Medical School και βασίστηκε σε δείγμα 8.186 κοριτσιών και 7.155 αγοριών, ηλικίας εννέα έως δεκατεσσάρων ετών. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην Journal of the American Medical Association.
Λονδίνο: Τα παιδιά που έχουν θηλάσει για έξι τουλάχιστον μήνες έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι έφηβοι σε σχέση με αυτά που δεν θήλασαν. Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη από το Δρ Μάτθεου Γκίλμαν του Harvard Medical School και βασίστηκε σε δείγμα 8.186 κοριτσιών και 7.155 αγοριών, ηλικίας εννέα έως δεκατεσσάρων ετών. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην Journal of the American Medical Association.
Οι μελετητές διαπίστωσαν ότι το 6% των κοριτσιών που δεν θήλασαν ήταν παχύσαρκα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα κορίτσια που θήλασαν ήταν 4%. Το 11% των αγοριών που δεν θήλασαν ήταν παχύσαρκα και στο 7% βρίσκονταν όσα θήλασαν. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έρευνας έγινε σαφές ότι μόνο το 62% των παιδιών είχε γαλουχηθεί, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά δεν είχαν τραφεί με μητρικό γάλα.
Όπως αναφέρει το BBC κατά την εκτίμηση των αποτελεσμάτων αξιολογήθηκαν και οι όποιες αποκλίσεις οφείλονταν στη σωματική δραστηριότητα, ο αριθμός των θερμίδων που λάμβαναν τα παιδιά καθημερινά και ο δείκτης μάζας σώματος της μητέρας.
Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο Δρ Μάτθεου Γκίλμαν υποστηρίζει ότι το μητρικό γάλα συμβάλλει στην έγκαιρη ρύθμιση του μεταβολισμού.