Την Πέμπτη αποφασίζεται η τύχη της κυβέρνησης Γιουστσένκο
Η ουκρανική Βουλή ανέβαλε για την Πέμπτη την (προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη) συζήτηση επί της πρότασης μομφής η οποία κατατέθηκε κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού της χώρας, Βίκτορ Γιουστσένκο.
31
Η ουκρανική Βουλή ανέβαλε για την Πέμπτη την (προγραμματισμένη για σήμερα, Τρίτη) συζήτηση επί της πρότασης μομφής η οποία κατατέθηκε κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού της χώρας, Βίκτορ Γιουστσένκο.
Οι Ουκρανοί βουλευτές, με ψήφους 286 υπέρ και 26 κατά, αποφάσισαν να προωθήσουν στο Κοινοβούλιο την πρόταση μομφής του Κομμουνιστικού Κόμματος και άλλων παρατάξεων του Κέντρου. Η πλειονότητα των βουλευτών χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα «μη ικανοποιητικό» το έργο της κυβέρνησης.
Σε αντίθεση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Λεονίντ Κούτσμα, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Γιουστσένκο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους πολίτες της χώρας, αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούσε επιδείνωσαν την (ήδη κακή) οικονομική κατάσταση στην Ουκρανία.
Ο Γιουστσένκο, πάντως, έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος για διάλογο με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να αποφύγει την πρόταση μομφής, χωρίς να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Πασχαλινό ωράριο: Πώς λειτουργούν τα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα Μεγάλη Παρασκευή
- Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ψάχνω τρόπο να φύγω από τη ζωή»
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε η πλήρης λίστα των διαιτητών
- Fuel Pass: Ανοιχτή για όλους η πλατφόρμα ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ
- Καμπανάκι από Copernicus: Οι ωκεανοί κοντά σε επίπεδα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας
- Ο Ντόρσεϊ χάρισε τη φανέλα του και φωτογραφήθηκε μαζί με έναν μικρό φίλο που ταξίδεψε από την Άρτα (pic)
- Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά ενόψει Πάσχα – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
- Μην τα παρατάς: Επτά τρόποι για να «νικήσεις» την αναβλητικότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442