Διανοητικά άρρωστος προκάλεσε την έκρηξη, δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός
Την εκδοχή ότι η κατάρρευση του σχολείου στην επαρχία Ζιανξί οφείλεται σε έκρηξη πυροτεχνημάτων που κατασκεύαζαν οι οκτάχρονοι μαθητές διέψευσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, Ζου Ρονγκζί, την Πέμπτη. Υποστήριξε ότι την έκρηξη προκάλεσε ένας διανοητικά άρρωστος άνδρας, ο οποίος έφερε στο σχολείο εκρηκτικό μείγμα και έβαλε φωτιά.
53
Την εκδοχή ότι η κατάρρευση του σχολείου στην επαρχία Ζιανξί οφείλεται σε έκρηξη πυροτεχνημάτων που κατασκεύαζαν οι οκτάχρονοι μαθητές διέψευσε ο Κινέζος πρωθυπουργός, Ζου Ρονγκζί, την Πέμπτη. Υποστήριξε ότι την έκρηξη προκάλεσε ένας διανοητικά άρρωστος άνδρας, ο οποίος έφερε στο σχολείο εκρηκτικό μείγμα και έβαλε φωτιά.
Όπως μεταδίδει το BBC, περίπου 2.000 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής διαδήλωσαν ζητώντας την απόδοση ευθυνών για την τραγωδία. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ζου Μπανγκζάο, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η κινεζική κυβέρνηση διεξάγει έρευνα για την υπόθεση».
Τον αποτροπιασμό της για το θάνατο περίπου 40 μαθητών εξέφρασε με ανακοίνωσή της η UNICEF. Καταδικάζει τους υπευθύνους του σχολείου που εξανάγκαζαν τα παιδιά να κατασκευάζουν πυροτεχνήματα, προκειμένου να ενισχυθεί το ταμείο του. Επισημαίνει ότι κάθε μορφή εκμετάλλευσης της παιδικής εργασίας είναι ηθικά απαράδεκτη και συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Απαντώντας στις επικρίσεις, ο πρωθυπουργός της χώρας υποστήριξε ότι οι μαθητές του σχολείου που κατέρρευσε δεν κατασκεύαζαν πυροτεχνήματα, και ανακοίνωσε ότι ο διανοητικά άρρωστος δράστης που προκάλεσε την έκρηξη βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων.
Για την ύπαρξη αυστηρής εθνικής νομοθεσίας, που τιμωρεί τον εξαναγκασμό των παιδιών σε εργασία, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Δημοσκόπηση: Η λέξη «συγκάλυψη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση λένε 7 στους 10 – Χάνει έδαφος από το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Τι δίνει η Παρί και τι θέλει η Μπαρτσελόνα για τον Ντε Γιονγκ
- Ευρώπη: Αυτά είναι τα κορυφαία καλοκαιρινά σποτ που επιλέγουν οι τουρίστες – Η Ελλάδα δεν λείπει από την λίστα
- Η Σαμπρίνα Κάρπεντερ κλέβει ένα Grammy και λεηλατεί μια έπαυλη με τις φίλες της
- Βόλος: Στις φλόγες τυλίχθηκε ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέφερε 12χρονο παιδί στην Αθήνα
- Γιουβέντους – Τζένοα 2-0: Οι «Μπιανκονέρι» παραμένουν σε απόσταση «βολής» από την 4άδα
- Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το fuel pass – Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί
- LIVE: Νάπολι – Μίλαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442