Σταθερά αναμένεται ότι θα μείνουν τα ευρωπαϊκά επιτόκια τους επόμενους μήνες
Αμετάβλητα αναμένεται ότι θα διατηρηθούν τα ευρωπαϊκά επιτόκια τους επόμενους μήνες, καθώς ο κίνδυνος του πληθωρισμού δεν έχει απομακρυνθεί, σύμφωνα με όσα άφησαν να εννοηθούν στις δηλώσεις τους την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βιμ Ντούιζενμπεργκ, και το μέλος του ΔΣ, Ερνστ Βέλτεκε.
27
Αμετάβλητα αναμένεται ότι θα διατηρηθούν τα ευρωπαϊκά επιτόκια τους επόμενους μήνες, καθώς ο κίνδυνος του πληθωρισμού δεν έχει απομακρυνθεί, σύμφωνα με όσα άφησαν να εννοηθούν στις δηλώσεις τους την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βιμ Ντούιζενμπεργκ, και το μέλος του ΔΣ, Ερνστ Βέλτεκε.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Boersen – Zeitung, ο Ντούιζενμπεργκ δήλωσε ότι, ενώ οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, αυτό δεν γίνεται με την ταχύτητα που επιθυμεί η ΕΚΤ και οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα των τιμών περιορίζονται, γεγονός που σημαίνει πως οι προοπτικές του ευρώ είναι θετικές.
«Βλέπουμε ότι οι τιμές του πετρελαίου πέφτουν, αλλά όχι τόσο όσο ελπίζαμε. Επίσης, βλέπουμε πως η εξωτερική ισοτιμία του ευρώ δεν υποχωρεί, όπως συνέβαινε επί μακρόν» σημείωσε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει όμως ότι η σφιχτή αγορά εργασίας σε αρκετές χώρες της ευρωζώνης δεν επιτρέπει την εξαγωγή συγκεκριμένων συμπερασμάτων σχετικά με τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού.
Παράλληλα, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Ερνστ Βέλτεκε, υποστήριξε ότι η άνοδος των τιμών του πετρελαίου τους προηγούμενους μήνες εξακολουθεί να απειλεί τη σταθερότητα των τιμών, δίνοντας ένα ακόμη σημάδι ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να μειώσει τα επιτόκια στο εγγύς μέλλον.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η αγορά εκτιμά ότι η πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού κατά 28% από τα τέλη Νοεμβρίου και η άνοδος της ισοτιμίας του ευρώ έναντι του δολαρίου κατά 10% συνεπάγονται ότι οι πληθωριστικές πιέσεις περιορίζονται.
Ωστόσο, ο Βέλτεκε έσπευσε να επισημάνει πως αυτές οι προσδοκίες είναι πρόωρες. «Δεν πρέπει να ακολουθούμε την αγορά, η οποία αλλάζει τις προβλέψεις της αρκετά συχνά. Για έναν κεντρικό τραπεζίτη η σταθερότητα είναι περισσότερο σημαντική» τόνισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Το δείπνο των πρωταθλητών: Οι «σπουδαίες ελληνικές βραδιές» για Αντετοκούνμπο, Καραλή και Κούζμα (pic)
- Ουκρανία: Τουλάχιστον έξι νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις – Συνδυαστικό πλήγμα με drones και βαλλιστικούς πυραύλους
- Near & Far Kastellorizo International Festival 2026: Echoing roots across the seas
- Τα ρομπότ της NASA δεν ήταν πλήρως αποστειρωμένα – Μπορεί μια γήινη μούχλα να μόλυνε τον Άρη;
- Εξωφρενικές, αδιάφορες, υπέροχες – Όλες οι εμφανίσεις του Met Gala 2026
- Ριζική ανάπλαση της εισόδου της Ελευσίνας
- Οι ΗΠΑ προχωρούν τα σχέδιά τους για αύξηση των δασμών στα αυτοκίνητα της ΕΕ
- Οι προβλέψεις του Χίφι: «Ο Παναθηναϊκός θα πάρει την Euroleague σε τελικό με τον Ολυμπιακό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442