Μικρή πτώση την Τρίτη στη Σοφοκλέους
Πτωτικά έκλεισε τελικά την Τρίτη ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους παρά τα κέρδη που παρουσίαζε αρχικά στη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, ο δείκτης σημείωσε πτώση 0,29%, για να διαμορφωθεί στις 3.531,07 μονάδες.
46
Πτωτικά έκλεισε τελικά την Τρίτη ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους παρά τα κέρδη που παρουσίαζε αρχικά στη συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, ο δείκτης σημείωσε πτώση 0,29%, για να διαμορφωθεί στις 3.531,07 μονάδες.
Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε σε 88,6 δισ. δρχ., τμήμα του οποίου αντιστοιχεί σε κίνηση πακέτων.
Ως δεκανίκι για τη στήριξη του γενικού δείκτη τιμών λειτούργησαν σήμερα οι τράπεζες, οι οποίες αποτέλεσαν τον έναν από τους τρεις επιμέρους δείκτες που τερμάτισαν με κέρδη. Ο συγκεκριμένος κλάδος έκλεισε στο +0,39%, ενώ τα μεγαλύτερα κέρδη, κατά 1,13%, κατέγραψαν σήμερα οι εταιρείες Επενδύσεων, ακολουθούμενες από τις Ασφάλειες (+0,63%). Πάντως, τα κέρδη των τραπεζών δεν αποτυπώθηκαν στο δείκτη FTSE/ASE 20 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,06%.
Σημαντικότατες απώλειες, που ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν το 7%, κατέγραψαν σήμερα οι εταιρείες Leasing, οι οποίες έπεσαν κατά 5,50%, αν και κατά το τελευταίο διάστημα είχαν επιδείξει τις μεγαλύτερες αντιστάσεις, τερματίζοντας με κέρδη ακόμη και σε ιδιαίτερα πτωτικές συνεδριάσεις.
Εντονότατες πιέσεις δέχτηκαν και οι κατασκευαστικές εταιρείες, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος κλάδος -που τις τελευταίες ημέρες είχε βρεθεί στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος- να υποχωρήσει κατά 3,95%, ακολουθούμενος από την Παράλληλη Αγορά (-3,42%). Με απώλειες έκλεισαν επίσης οι δείκτες των Διάφορων (-2,65%), των Συμμετοχών (-1,96%) και των Βιομηχανιών (-0,47%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το δείπνο των πρωταθλητών: Οι «σπουδαίες ελληνικές βραδιές» για Αντετοκούνμπο, Καραλή και Κούζμα (pic)
- Ουκρανία: Τουλάχιστον έξι νεκροί σε ρωσικές επιθέσεις – Συνδυαστικό πλήγμα με drones και βαλλιστικούς πυραύλους
- Near & Far Kastellorizo International Festival 2026: Echoing roots across the seas
- Τα ρομπότ της NASA δεν ήταν πλήρως αποστειρωμένα – Μπορεί μια γήινη μούχλα να μόλυνε τον Άρη;
- Εξωφρενικές, αδιάφορες, υπέροχες – Όλες οι εμφανίσεις του Met Gala 2026
- Ριζική ανάπλαση της εισόδου της Ελευσίνας
- Οι ΗΠΑ προχωρούν τα σχέδιά τους για αύξηση των δασμών στα αυτοκίνητα της ΕΕ
- Οι προβλέψεις του Χίφι: «Ο Παναθηναϊκός θα πάρει την Euroleague σε τελικό με τον Ολυμπιακό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442