Δέσμη μέτρων προτείνει η Κομισιόν για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
Έκκληση για λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο, τα οποία θα έχουν στόχο να τονώσουν την επιχειρηματικότητα, απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών (Ecofin). Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναλύει τους τρόπους με τους οποίους θα γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει την ΕΕ και τις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τον τομέα της νέας οικονομίας και τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
61
Έκκληση για λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο, τα οποία θα έχουν στόχο να τονώσουν την επιχειρηματικότητα, απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών (Ecofin). Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναλύει τους τρόπους με τους οποίους θα γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει την ΕΕ και τις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά τον τομέα της νέας οικονομίας και τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου την Πέμπτη, στόχος της Επιτροπής είναι με την εφαρμογή των νέων μέτρων να εξευρεθούν επιχειρηματικά κεφάλαια για νέες εταιρείες που στηρίζονται στη νέα τεχνολογία (εταιρείες της νέας οικονομίας).
Τα τρία μέτρα που προτείνει η Κομισιόν είναι:
1. Ελάφρυνση των ποσοτικών περιορισμών για την απόκτηση μέρους του κεφαλαίου (μετοχών) των νέων εταιρειών από θεσμικούς επενδυτές.
2. Ελαστικότερη πτωχευτική νομοθεσία, προκειμένου να δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία στους νέους επιχειρηματίες σε περίπτωση αποτυχίας.
3. Ανάπτυξη φορολογικού περιβάλλοντος που θα ευνοεί περισσότερο τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα ενιαίας αγοράς, Φριτς Μπόλκεσταϊν, τα κράτη – μέλη πρέπει να λάβουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις για να αυξηθούν η ανταγωνιστικότητα και η επιχειρηματικότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, οι δραστηριότητες των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων χαρακτηρίζονται από υψηλό ρυθμό αύξησης της απασχόλησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι επενδύσεις κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών στις εταιρείες της νέας οικονομίας αυξήθηκαν κατά 70% το 1999 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ πιο μπροστά στην «κούρσα» της νέας οικονομίας, καθώς το ίδιο χρονικό διάστημα οι επενδύσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 150% σε σύγκριση με το 1998.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- O Τζόουνς έχει γενέθλιά και ο Ολυμπιακός του έκανε τούρτα-έκπληξη (pic, vid)
- Τουρκία: Πυροβόλησε τη νύφη της δύο φορές στο κεφάλι έπειτα από καυγά – «Την σκότωσα, καθάρισα την τιμή μου»
- Αίγιο: Μπήκε σε αποθήκη και έκανε ριφιφί σε κατάστημα με λεία 23.000 ευρώ
- Greek PM Mitsotakis Announces Cap on Consumer Loan Repayments
- Σε τροχιά οι πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι – Στόχος η πρόληψη και ανίχνευση πυρκαγιών
- Η τραγική απώλεια της Άννα Νικόλ Σμιθ, η 19χρονη κόρη και ο υποστηρικτικός πατέρας
- Η Μπαρτσελόνα ψάχνεται και για τον Ντιαλό της Μονακό
- Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε το ψέμα περί ανταλλαγής των συντάξεων με το Μακεδονικό – Η Ιστορία είναι πεισματάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)




















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [03.05 – 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/POSTER-copy-20-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442