Κοινό μέτωπο της ΕΕ για την καταπολέμηση της φτώχειαςΑποδέχτηκαν οι «15» πρόταση της Διαμαντο
Πρώτη φορά τα κράτη - μέλη της ΕΕ στο συμβούλιο υπουργών Εργασίας την Τρίτη συμφώνησαν σε κοινούς στόχους για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που απειλεί την Ευρώπη, με βάση πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εισηγήθηκε η Ελληνίδα επίτροπος αρμόδια για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις Αννα Διαμαντοπούλου.
25
Πρώτη φορά τα κράτη – μέλη της ΕΕ στο συμβούλιο υπουργών Εργασίας την Τρίτη συμφώνησαν σε κοινούς στόχους για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που απειλεί την Ευρώπη, με βάση πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που εισηγήθηκε η Ελληνίδα επίτροπος αρμόδια για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις Αννα Διαμαντοπούλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, 61.000.000 άνθρωποι στην ΕΕ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ τα παιδιά και οι γυναίκες ανήκουν στην ομάδα υψηλότερου κινδύνου. Επίσης, το 21% του συνολικού αριθμού των παιδιών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας έναντι 16% των ενηλίκων.
Αναπτύσσοντας τους στόχους της εκστρατείας για την καταπολέμηση της φτώχειας, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού θα επιτευχθεί με εξειδίκευση στη χρήση νέων τεχνολογιών, μέριμνα για εκπαίδευση και στέγη και την οικονομική και κοινωνική αρωγή προς τις δεινοπαθούσες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
«Ωστόσο, το καλύτερο αντίδοτο είναι η εργασία και, συγκεκριμένα, η δυνατότητα απασχόλησης σε συνδυασμό με την κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη» προσέθεσε η Ελληνίδα επίτροπος.
Τέλος, οι «15» συμφώνησαν στην υιοθέτηση οδηγίας για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην απασχόληση (φύλο, θρησκεία κ.λπ.), την οποία ο Έλληνας υπουργός Τάσος Γιαννίτσης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική, τονίζοντας ότι η Ελλάδα τάσσεται με την άποψη να αποτελέσει η οδηγία «φρένο» στις διακρίσεις κάθε μορφής και σε κάθε χώρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- O Τζόουνς έχει γενέθλιά και ο Ολυμπιακός του έκανε τούρτα-έκπληξη (pic, vid)
- Τουρκία: Πυροβόλησε τη νύφη της δύο φορές στο κεφάλι έπειτα από καυγά – «Την σκότωσα, καθάρισα την τιμή μου»
- Αίγιο: Μπήκε σε αποθήκη και έκανε ριφιφί σε κατάστημα με λεία 23.000 ευρώ
- Greek PM Mitsotakis Announces Cap on Consumer Loan Repayments
- Σε τροχιά οι πρώτοι ελληνικοί θερμικοί δορυφόροι – Στόχος η πρόληψη και ανίχνευση πυρκαγιών
- Η τραγική απώλεια της Άννα Νικόλ Σμιθ, η 19χρονη κόρη και ο υποστηρικτικός πατέρας
- Η Μπαρτσελόνα ψάχνεται και για τον Ντιαλό της Μονακό
- Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε το ψέμα περί ανταλλαγής των συντάξεων με το Μακεδονικό – Η Ιστορία είναι πεισματάρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)




















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [03.05 – 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/POSTER-copy-20-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442