Νέες «κόντρες» Μητσοτάκη – Σαμαρά για την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ το 1993
Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του προέδρου της ΠΟΛΑΝ Αντώνη Σαμαρά, με θέμα την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ το 1993 και την αποφυγή πρόωρων εκλογών το 1995.
25
Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του προέδρου της ΠΟΛΑΝ Αντώνη Σαμαρά, με θέμα την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ το 1993 και την αποφυγή πρόωρων εκλογών το 1995.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ τοποθετήθηκε υπέρ της άμεσης εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό και υποστήριξε ότι, με εξαίρεση την πρόσφατη επανεκλογή του Κ.Στεφανόπουλου, μετά τη μεταπολίτευση δεν υπήρξε ποτέ συναινετική εκλογή Προέδρου.
Ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε: «Αφότου έριξε την κυβέρνησή μου, ο κ. Σαμαράς έδωσε και πάλι σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ το 1995, επειδή έτσι εξυπηρετούνταν τα οικονομικά συμφέροντα και η διαπλοκή, προκειμένου να μην υπάρξουν πρόωρες εκλογές».
Απαντώντας στον Κ.Μητσοτάκη, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αλλη μια φορά ο αρχηγός της διαπλοκής κ. Μητσοτάκης διαπράττει την αθλιότητα να συνδέει την εκλογή Στεφανόπουλου με συναλλαγή. Ερωτώ: Γιατί τότε, τον περασμένο Φεβρουάριο, το κόμμα του και ο ίδιος εξέλεξαν πανηγυρικά τον κ. Στεφανόπουλο στο ανώτατο αξίωμα της χώρας, αναγνωρίζοντας έτσι την ορθότητα της απόφασής μου; Η ντροπή είναι άγνωστη λέξη για τον κ. Μητσοτάκη. Αλλά να ξέρει ότι σήμερα δεν προσβάλλει εμένα. Προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442