Συμφωνεί ο Κιβρίκογλου στη διεύρυνση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας με πολιτικούς
Σύμφωνος με τη διεύρυνση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας με πολιτικούς δήλωσε πως είναι ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Χουσεΐν Κιβρίκογλου. Η κίνηση αυτή έχει στόχο την περαιτέρω εναρμόνιση της Τουρκίας με τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Σύμφωνος με τη διεύρυνση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας με πολιτικούς δήλωσε πως είναι ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Χουσεΐν Κιβρίκογλου. Η κίνηση αυτή έχει στόχο την περαιτέρω εναρμόνιση της Τουρκίας με τα κριτήρια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η ΕΕ, που έδωσε στην Τουρκία τον τίτλο της υποψήφιας προς ένταξη χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, απαιτεί πλήρη έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων από την πολιτική εξουσία. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, όμως, που δημιουργήθηκε από τους στρατιωτικούς που κυβερνούσαν την Τουρκία την αρχή της δεκαετίας του 80, παραμένει ένα πανίσχυρο όργανο με πολιτική επιρροή.
Δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, ο αριθμός των πολιτικών μελών μπορεί να αυξηθεί δήλωσε ο στρατηγός Κιβρίκογλου στην εφημερίδα Milliyet. Εάν θέλουν, μπορούν να έχουν 100 πολιτικούς-μέλη. Αυτοί (η κυβέρνηση) μάς ρώτησαν και εγώ είπα στους φίλους μου πως δεν θα υπάρξουν αντιρρήσεις προσέθεσε ο στρατηγός Κιβρίκογλου.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, που αποτελείται από πέντε ανώτατους στρατηγούς, τον πρωθυπουργό, τέσσερις υπουργούς και συνεδριάζει υπό τον πρόεδρο της χώρας, συγκαλείται κάθε μήνα για να εξετάσει θέματα όπως η τρομοκρατία, ο ισλαμικός εξτρεμισμός, η λαθρεμπορία ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα.
Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν λαμβάνονται με ψηφοφορία. Ολοι εκφράζουν την άποψή τους και ο πρόεδρος συνοψίζει, υπάρχει συναίνεση δήλωσε ο Κιβρίκογλου.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.