Οι Cranberries στο 1st Poseidon Festival του Πειραιά
Ενα νέο μουσικό φεστιβάλ γεννιέται φέτος στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και έχει το όνομα του αρχαίου θεού της θάλασσας. Πρόκειται για το 1st Poseidon Festival, που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 9 Ιουλίου και ανοίγει τις πύλες του με ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, τους The Cranberries.
Ενα νέο μουσικό φεστιβάλ γεννιέται φέτος στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και έχει το όνομα του αρχαίου θεού της θάλασσας. Πρόκειται για το 1st Poseidon Festival, που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 9 Ιουλίου και ανοίγει τις πύλες του με ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, τους The Cranberries.
Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στην παραλία Βοτσαλάκια, στο Βεάκειο θέατρο και στο λιμάνι του Πειραιά. Το φεστιβάλ, που φιλοδοξεί να γίνει ένας ακόμη καλοκαιρινός μουσικός θεσμός, διοργανώνει η εταιρεία Νέο Ρεύμα, με την υποστήριξη της εφημερίδας Τα Νέα.
Την πρώτη ημέρα (1/7) στο λιμάνι εμφανίζονται οι Ιρλανδοί Κράνμπερις, οι οποίοι στις 2/7 θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για μια συναυλία (τιμή εισιτηρίου: 10.000 δρχ.).
Στις 3/7, το λιμάνι θα γεμίσει από τους ήχους του βασιλιά των μπλουζ, Β.Β.King (τιμή εισιτηρίου: 9.000 δρχ.).
Στις 6/7, στο Βεάκειο θα εμφανιστεί η Μπάρμπαρα Χέντρικς, συνοδευόμενη από την πολυμελή χορωδία του Μόουζες Χόγκαν (τιμή εισόδου: 10.000 δρχ.).
Στις 7 και 8/7, 30 χορευτές από τη Γερμανία και την Ιρλανδία, οι Magic of the Dance, θα χορέψουν παραδοσιακά ιρλανδικά τραγούδια στη σκηνή του Βεάκειου (τιμή εισιτηρίου: 5.000 δρχ.).
Το φεστιβάλ κλείνει στις 9/8 με ένα ολονύχτιο πάρτι στα Βοτσαλάκια υπό τους ήχους του σαξοφώνου του Κόρτνεϊ Πάιν (τιμή εισόδου: 6.000 δρχ.).
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Παρασκευή από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και από κεντρικά δισκοπωλεία. Για κράτηση εισιτηρίων με πιστωτικές κάρτες, μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το 3388.400.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.