Τις εξαγγελίες του υπουργού Πολιτισμού Θεόδωρου Πάγκαλου ως προς τις πολιτιστικές υποδομές της Θεσσαλονίκης σχολίασε τη Δευτέρα από τη Λευκωσία, όπου βρίσκεται, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τις εξαγγελίες του υπουργού Πολιτισμού Θεόδωρου Πάγκαλου ως προς τις πολιτιστικές υποδομές της Θεσσαλονίκης σχολίασε τη Δευτέρα από τη Λευκωσία, όπου βρίσκεται, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Δεν βρίσκω νόημα στα όσα είδα να δημοσιεύονται για υπαγωγή του Μουσείου Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, γιατί κατά το νόμο 2557/97 το Μουσείο Κινηματογράφου είναι ούτως ή άλλως τμήμα του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το δε μουσείο Ντιζάιν είναι ιδιωτικός φορέας που έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τμήματα του οποίου -και όχι χωριστά νομικά πρόσωπα- είναι το κέντρο Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Φωτογραφίας δήλωσε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, τονίζοντας ότι ίσως οι δηλώσεις του κ.Πάγκαλου δεν έχουν αποδοθεί σωστά.
Παράλληλα, ο Ε.Βενιζέλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο υπουργός Πολιτισμού μόλις μελετήσει σε βάθος το νόμο 2557/1997, που πριν από την ψήφισή του είχε συζητηθεί δια μακρών στην κυβερνητική επιτροπή, και μόλις λάβει υπόψη του τα στοιχεία που συγκέντρωσε κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη θα βοηθήσει στην προώθηση ενός πολύ σημαντικού έργου που αφορά σε όλη την πόλη και τους πολίτες, ιδίως εν όψει και των όσων πρέπει να γίνουν στην εκτός Αθηνών Ελλάδα, καθ οδόν προς το 2004.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, τέλος, επισήμανε ότι το υπουργείο Πολιτισμού έχει όχι απλώς την υποχρέωση αλλά και την οικονομική άνεση να εκτελέσει τις προγραμματικές του υποχρεώσεις, καθώς, χάρη στις ενέργειες που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, τα έσοδά του από τα αριθμολαχεία του ΟΠΑΠ θα φτάσουν από το επίπεδο των 13-14 δισ. δρχ. το χρόνο, στο οποίο κινούνταν μέχρι το 1999, στο επίπεδο των 30-32 δισεκατομμυρίων, εμφανίζοντας αύξηση που υπερβαίνει το 110%.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.