Ξεπέρασε τις προσδοκίες η δημοπρασία έργων Ελλήνων καλλιτεχνών του οίκου Christies
Ανάρπαστα έγιναν τα έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών που πωλήθηκαν χθες Τετάρτη σε δημοπρασία του οίκου Christies της Αθήνας, με τίτλο Greek Sale IΧ, στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών.
Ανάρπαστα έγιναν τα έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών που πωλήθηκαν χθες Τετάρτη σε δημοπρασία του οίκου Christies της Αθήνας, με τίτλο Greek Sale IΧ, στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών.
Από τη δημοπρασία συγκεντρώθηκαν συνολικά 760 εκατ. δραχμές, έναντι περίπου 480 εκατ. δραχμών που ήταν η αρχική πρόβλεψη του οίκου, όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα.
Την υψηλότερη τιμή χτύπησε το έργο του Θεόφιλου, με τίτλο Αυλή αρχοντικού στη Μυτιλήνη, το οποίο πωλήθηκε 120 εκατ. δραχμές, ενώ η τιμή που είχε προβλέψει ο οίκος έφτανε τα 80 εκατ. δραχμές. Το δεύτερο ακριβότερο έργο ήταν ο πίνακας Ανδρας με Καπέλο του Γιώργου Μπουζιάνη, που άγγιξε τα 50 εκατ. δραχμές.
Η θαλασσογραφία του Βολανάκη με τίτλο Ανατολή στο Λιμάνι πωλήθηκε 33 εκατ. δραχμές, ενώ Το Ψάρεμα του ιδίου έφτασε 30 εκατ. δραχμές.
Στο δεύτερο μέρος της δημοπρασίας, η οποία περιελάμβανε έργα Ελλήνων καλλιτεχνών από το 1962 μέχρι σήμερα, οι Δύο Ιππείς του Αλέκου Φασιανού, έργο που κοσμούσε επί δύο δεκαετίες τον οίκο Christian Dior στο Παρίσι, πωλήθηκε 20 εκατ. δραχμές, τιμή-ρεκόρ για έργο του καλλιτέχνη.
Τη δεύτερη μεγαλύτερη τιμή πέτυχε το έργο του Τάκι Radar Solar System, το οποίο πωλήθηκε 15 εκατ. δραχμές, ενώ το Ακόντιο της Δανάης Στράτου και το Γράμμα του Γιώργου Λάππα έφτασαν τα 3,8 και τα τέσσερα εκατ. δραχμές αντιστοίχως.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας