Δεν δεσμεύεται η κυβέρνηση για το χρόνο εκλογών – Ποικίλες αντιδράσεις για τη στάση της Ν.Δ.
Απέφυγε να δεσμευθεί για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη, ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να υποστηρίξει τελικά η Νέα Δημοκρατία την επανεκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Απέφυγε να δεσμευθεί για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη, ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να υποστηρίξει τελικά η Νέα Δημοκρατία την επανεκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο Ρέππας είπε χαρακτηριστικά πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν η κυβέρνηση προτίθεται να εξαντλήσει τη θητεία της, ενώ τόνισε ότι είναι γνωστό σε όλους τι προβλέπει το Σύνταγμα για την επίκληση εθνικού λόγου εκ μέρους της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Παράλληλα έκανε λόγο για υποκρισία, ηττοπάθεια και εξαναγκασμό εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96,1 ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε πως η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ θα μπορούσε να αποτελέσει αιτία πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, επισημαίνοντας ωστόσο πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εκλογές σταθμίζοντας το πολιτικό κλίμα. Κατά τη συνέντευξη ο Σκανδαλίδης χαρακτήρισε ομολογία ήττας την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να υποστηρίξει την επανεκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στο μεταξύ, συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο είχε το πρωί της Τετάρτης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Καραμανλής τόνισε πως ο Πρόεδρος έχει επάξια κατακτήσει το σεβασμό και την αναγνώριση όλων μας. Η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη, είναι θαρραλέα και είναι σωστή. Ανταποκρίνεται στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και στην καθολική απαίτηση για συνεννόηση και συναίνεση στα κορυφαία θέματα.
Ο Καραμανλής επανέλαβε και πάλι το αίτημά του για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, προκειμένου, όπως είπε, να αντιμετωπισθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, ενώ υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία αποσυνδέει το ζήτημα της προεδρικής εκλογής με την αξίωση του κόμματος για πρόωρες εκλογές.
Οι αντιδράσεις πάντως για την αιφνιδιαστική στροφή του προέδρου της ΝΔ στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δυσφορία της για την απόφαση του Καραμανλή έχει εκφράσει η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε δηλώσεις της στο Flash 96,1 τόνισε πως οι εκλογές είναι απαραίτητες, καθώς ούτε η χώρα, αλλά ούτε και η οικονομία αντέχουν παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Η Ντ.Μπακογιάννη διευκρίνισε πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ενήμερος για την απόφαση του Καραμανλή εδώ και 15 ημέρες.
Ο ίδιος ο Μητσοτάκης σε δηλώσεις του την Τετάρτη είπε χαρακτηριστικά πως ό,τι έγινε, έγινε. Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης έκανε πάντως λόγο για σαφή τοποθέτηση του Καραμανλή, ο Προκόπης Παυλόπουλος μίλησε για πράξη ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Δημήτρης Σιούφας τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία σαφής και ενωμένη προχωρά για την εκλογική αναμέτρηση με τη βεβαιότητα της νίκης.
Αντίθετα, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Λαλιώτης έκανε λόγο για πολιτικό ευτελισμό, τονίζοντας ότι από μικροκομματικούς λόγους και φοβούμενος την ήττα, οδηγήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ στην κίνηση αυτή, μετά τις κωμικοτραγικές παλινωδίες των τελευταίων μηνών.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions