Διαπραγματεύσεις Ζιμπάμπουε – Ρουάντα για τερματισμό των εχθροπραξιών
Στρατιωτική επιτροπή από τη Ζιμπάμπουε μετέβη, την Κυριακή, στη Ρουάντα, για διαπραγματεύσεις αναφορικά με την ασφαλή διέξοδο των δυνάμεών της, οι οποίες έχουν αποκλειστεί από αντάρτες του Κονγκό που στηρίζονται από την κυβέρνηση του Κιγκάλι.<p
34
Στρατιωτική επιτροπή από τη Ζιμπάμπουε μετέβη, την Κυριακή, στη Ρουάντα, για διαπραγματεύσεις αναφορικά με την ασφαλή διέξοδο των δυνάμεών της, οι οποίες έχουν αποκλειστεί από αντάρτες του Κονγκό που στηρίζονται από την κυβέρνηση του Κιγκάλι.
Η τετραμελής επιτροπή βρίσκεται από την άφιξή της στην πρωτεύουσα της Ρουάντα σε συνεχείς επαφές με στρατιωτικούς αξιωματούχους και αντάρτες ηγέτες, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο στην πόλη Ικέλα, στο βορειοανατολικό Κονγκό, όπου αντάρτες έχουν περικυκλώσει 700 περίπου στρατιώτες της Ζιμπάμπουε, που υποστηρίζουν τον πρόεδρο του Κονγκό, Λοράν Καμπιλά.
Αssociated Press
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Φλορεντίνο παίρνει πάνω του τον Μουρίνιο
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φωτίζουν την υπόθεση της εξαφάνισης της νεαρής γυναίκας 30 χρόνια μετά
- Papastavrou: Greece Ranks 3rd Globally in Solar Power Generation
- Ο Τραμπ λέει όχι σε «πρόωρο τέλος του πολέμου» – Έξι στους δέκα Αμερικανούς θεωρούν λάθος την επέμβαση στο Ιράν
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (2/5): Πού θα δείτε τα play outs της Super League και την δράση στην Ευρώπη
- Είσαι down; Οι προπονήσεις που σου ανεβάζουν τη διάθεση
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου
- Ανοίγοντας την πραγματική συζήτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)


























![Ακίνητα: Πού αυξάνονται, που μειώνονται τα τ.μ. – Οι περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/17023519-315x220.jpg)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442