
Η ΕΕ θα άρει το εμπάργκο στα κρέατα από την ΠΓΔΜ
Απόφαση για άρση του εμπάργκο για τα κρέατα της ΠΓΔΜ, το οποίο επιβλήθηκε το 1996 λόγω της επιδημίας αφθώδους πυρετού που έπληξε τη χώρα, θα εκδώσει την επόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Απόφαση για άρση του εμπάργκο για τα κρέατα της ΠΓΔΜ, το οποίο επιβλήθηκε το 1996 λόγω της επιδημίας αφθώδους πυρετού που έπληξε τη χώρα, θα εκδώσει την επόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορίου της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, η διάθεση των σκοπιανών κρεάτων στις αγορές της κοινότητας θα αρχίσει έξι εβδομάδες μετά την έκδοση της απόφασης.
Η αναγγελία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την επικείμενη άρση του εμπάργκο έγινε δεκτή με ανακούφιση στους κύκλους των κτηνοτρόφων της ΠΓΔΜ, οι οποίοι υπέστησαν μεγάλες ζημιές εξαιτίας της διακοπής της συνεργασίας με τις ευρωπαϊκές αγορές.
Η ΠΓΔΜ εξάγει στην Ευρωπαϊκή Ενωση κυρίως αρνιά. Πριν από την επιβολή του εμπάργκο, το ετήσιο κέρδος από την εξαγωγή αρνιών ανερχόταν στα 8,5 εκατ. δολάρια.
- Δολοφονία 20χρονου στην Κρήτη: Πώς έστησε την ενέδρα θανάτου ο 54χρονος
- Συνταγή: Ψαρονέφρι με κρασί και μέλι
- Τελικά οι υψηλότεροι φόροι διώχνουν τους πλούσιους; Το σχέδιο του Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη επαναφέρει το ερώτημα
- Στο Πεκίνο ο Αραγτσί, συναντάται με τον κινέζο ΥΠΕΞ – Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, βλέπει ο Τραμπ
- Τρεις νεκροί σε νέο βομβαρδισμό των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά
- Το pilates arms «χτίζει» γραμμωμένα χέρια
- Καιρός: Αφρικανική σκόνη και νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Κληρονομικό δίκαιο: Ασπίδα προστασίας για τις περιουσίες των κληρονόμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442