Το ποσό του 1 εκατομμυρίου γιεν απέσπασαν διαρρήκτες από το Μουσείο των Νίντζα στην Ιαπωνία.
Το μουσείο, που βρίσκεται στην πόλη της περιφέρειας Μίε, είναι αφιερωμένο στην ιστορία και τις πρακτικές των νίντζα ενημερώθηκε για το συμβάν από την αστυνομία τα ξημερώματα της Δευτέρας. Την ώρα του περιστατικού δεν υπήρχε προσωπικό στο μουσείο, το οποίο αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Σύμφωνα με το CNN, όταν η αστυνομία έφτασε εκεί, διαπίστωσε πως η κεντρική είσοδος είχε παραβιαστεί και πως το χρηματοκιβώτιο, που ζύγισε περίπου 150 κιλά, έλειπε.
Το ποσό του 1 εκατομμυρίου γιεν αντιστοιχεί σε περίπου 9.000 ευρώ. «Ήταν δουλειά τριών λεπτών» δήλωσε αξιωματούχος του μουσείου.
A ninja museum has been raided in central Japan, with thieves making off with more than 1m yen (£7,100).
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.