Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision: Απόλυτο φαβορί η Ελένη Φουρέιρα

Eurovision: Απόλυτο φαβορί η Ελένη Φουρέιρα

Η μόνη χώρα που απειλεί πλέον την Κύπρο, είναι το Ισραήλ με τη Νέτα και το «TOY»

Χωρίς αντίπαλο μοιάζει να διαγωνίζεται η Ελένη Φουρέιρα στον αποψινό τελικό της Eurovision. Προγνωστικά, τύχη, αλλά και μια εξαιρετική εμφάνιση έχουν εκτοξεύσει την Κύπρο ως το απόλυτο φαβορί για τη νίκη.

Η Ελένη Φουρέιρα πήγε στη Λισαβόνα ως «τίποτα το ιδιαίτερο», όμως μέσα σε λίγες μέρες, έχει καταφέρει να κάνει όλη την Ευρώπη να μιλάει για εκείνη, ενώ έχει αποκτήσει και το ψευδώνυμο «Beyonce της Ευρώπης».

Σε μια από τις πιο ανατρεπτικές χρονιές στην Eurovision, οι στοιχηματικές εταιρίες αλλάζουν συνέχεια τις προβλέψεις τους για τις θέσεις των χωρών. Αυτό που έχει μείνει αμετάβλητο, εδώ και περίπου 4 μέρες, είναι η κορυφή, την οποία έχει καταλάβει η Ελένη Φουρέιρα, με την απόδοση της από το 101(!!) που ήταν στην αρχή να έχει έχει φτάσει στο 2 (κάποιες φορές πέφτει και κάτω από τα 2).

Η μόνη χώρα που απειλεί πλέον την Κύπρο, είναι το Ισραήλ με τη Νέτα και το «TOY». H Νέτα ξεκίνησε ως το απόλυτο φαβορί, «εκθρονίστηκε» από τη Φουρέιρα, ενώ λίγο μετά τον πρώτο ημιτελικό, όπου δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα, έφτασε μέχρι την 4η θέση.

Ο δεύτερος ημιτελικός και οι μετριότητα όλων των υπόλοιπων τραγουδιών έκανε τη μεγαλύτερη χάρη στο Ισραήλ, το οποίο ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση και απειλεί -λίγο- τη Κύπρο.

Από κει και πέρα, Γαλλία και Νορβηγία έμοιαζαν να είναι μέσα στα φαβορί, όμως οι μεγάλες αυξομειώσεις που δέχονται, τις καθιστούν μη αξιόπιστες.

Σύμμαχος η τύχη

Μάλιστα η Ελένη Φουρέιρα έχει έναν ακόμα σύμμαχο. Την τύχη. Η θέση, στην οποία κληρώθηκε να τραγουδήσει είναι η 25η, δηλαδή μια πριν το τελευταίο τραγούδι.

Η θέση αυτή θεωρείται εξαιρετική, καθώς η ιστορία έχει δείξει, ότι τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του θεσμού τις έχουν κερδίσει χώρες που διαγωνιστεί στο δεύτερο μισό της βραδιάς.

Οι χώρες που θα διαγωνιστούν είναι, με βάση τη σειρά εμφάνισης:
1. Ουκρανία
2. Ισπανία
3. Σλοβενία
4. Λιθουανία
5. Αυστρία
6. Εσθονία
7. Νορβηγία
8. Πορτογαλία
9. Ηνωμένο Βασίλειο
10. Σερβία
11. Γερμανία
12. Αλβανία
13. Γαλλία
14. Τσεχία
15. Δανία
16. Αυστραλία
17. Φινλανδία
18. Βουλγαρία
19. Μολδαβία
20. Σουηδία
21. Ουγγαρία
22. Ισραήλ
23. Ολλανδία
24. Ιρλανδία
25. Κύπρος
26. Ιταλία

Η κίνηση «ματ» της Κύπρου

Η κίνηση… ματ της κυπριακής αποστολής ήρθε μόλις μια μέρα πριν τον τελικό, όπου κυκλοφόρησε «Fuego» σε ισπανική έκδοση. Το τραγούδι σε μόλις μια μέρα σκαρφάλωσε στην κορυφή των charts της ιβηρικής χερσονήσου.

Απαντάει το Ισραήλ

Βέβαια με κίνηση «ματ» σκοπεύει να απαντήσει και το Ισραήλ, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αλλάζει την σκηνική του παρουσία για να ανταγωνιστεί τη Φουρέιρα.

Μάλιστα από την αποστολή του Ισραήλ κάνουν λόγο για… εκπλήξεις.

Αφιέρωμα του BBC

Ακόμα και το BBC να «παραμιλάει» για τη Φουρέιρα.

Με ένα μακροσκελές δημοσίευμα το βρετανικό δίκτυο εξηγεί «Πώς η ποπ σταρ από την Ελλάδα βοήθησε την Κύπρο να γίνει φαβορί για τη νίκη στη Eurovision».

Το αφιέρωμα καταλήγει ότι το «αδιάφορο» απέναντι στη Eurovision κοινό στη Βρετανία φαίνεται πως παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον για το αυτό το νέο αστέρι, αφού αναφέρει ότι προηγούμενο άρθρο του για τη Ελένη Φουρέιρα στην ιστοσελίδα του βρετανικού δικτύου ήταν στα πιο διαβασμένα.

«Η τρίλεπτη ερμηνεία του Fuego έχει τόσο έντονη χορογραφία και τίναγμα μαλλιού, που η Beyonce θα ήταν περήφανη», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Μπορεί η Κύπρος να διοργανώσει τη Eurovison;

Μια συζήτηση που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες, είναι το αν μπορεί η Κύπρος να διοργανώσει τον διαγωνισμό του χρόνου, σε περίπτωση νίκη του.

Οι απαντήσεις που «διαρρέουν» από επίσημα χείλη στην Κύπρο, είναι ότι η χώρα θα μπορέσει να αναλάβει το βάρος του διαγωνισμού του 2019.

Βέβαια δεν έχει αναφερθεί κάποιο πιθανό στάδιο για τη διεξαγωγή της Eurovision, δεδομένου ότι όσα κλειστά στάδια διαθέτει η Κύπρος είναι πολύ μικρά και λογικά δεν θα πάρουν έγκριση από την EBU, διοργανώτρια αρχή της Eurovision.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024