Δευτέρα 09 Μαρτίου 2026
weather-icon 21o
Επανήλθε το Χ έπειτα από παγκόσμιο κρασάρισμα – Τι γνωρίζουμε ως τώρα

Επανήλθε το Χ έπειτα από παγκόσμιο κρασάρισμα – Τι γνωρίζουμε ως τώρα

H δυσλειτουργία στο Χ εμφανίστηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και διήρκεσε πάνω από μια ώρα. Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα δεν έχει διευκρινίσει την αιτία.

Προβλήματα στη λειτουργία του Χ καταγράφηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, με χιλιάδες χρήστες στην Ελλάδα και άλλες χώρες να αναφέρουν ότι  η πλατφόρμα του Έλον Μασκ πρόβαλλε μηνύματα σφάλματος στη φόρτωση των αναρτήσεων για περισσότερο από μία ώρα.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, δείχνουν οι μετρήσεις του Downdetector.com, το οποίο παρακολουθεί τη λειτουργία μεγάλων δικτυακών τόπων.

Οι αναφορές που δέχτηκε το Doendetector από χρήστες στην Ελλάδα

Οι αναφορές που δέχτηκε το Downdetector από χρήστες στην Ελλάδα

«Κάτι πήγε στραβά. Δοκιμάστε να επαναφορτώσετε» ήταν το μήνυμα που εμφανιζόταν στη θέση των αναρτήσεων.

Την τελευταία φορά που το Χ τέθηκε εκτός λειτουργίας ήταν τον περασμένο Νοέμβριο, όπως το πρόβλημα αποδόθηκε σε δυσλειτουργία της εταιρείας Cloudflare που προσφέρει υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας σε πολλούς δικτυακούς τόπους.

Η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης xAI, στην οποία ανήκει το Χ, δεν έχει προβεί μέχρι στιγμής σε ανακοίνωση για την αιτία των προβλημάτων της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 09 Μαρτίου 2026
Απόρρητο