Ουκρανία: Διακοπές ηλεκτροδότησης εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
Η εταιρεία DTEK -ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία- ανακοίνωσε διακοπές ηλεκτροδότησης.
Ρωσικά πλήγματα προκάλεσαν διακοπές ηλεκτροδότησης στην Ουκρανία ενημέρωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Σε ένα κρίσιμο γεωπολιτικό σταυροδρόμι βρίσκεται ο πόλεμος στην Ουκρανία
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ουκρανικής τηλεόρασης, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχει μείνει το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης Ντνίπρο, όπου ακινητοποιήθηκαν οι συρμοί του μετρό. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση για τον χρόνο που θα χρειαστεί έως ότου αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.
Η εταιρεία DTEK – ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία – σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοίνωσε πως διακοπές ηλεκτροδότησης έχουν σημειωθεί επίσης σε περιοχές της περιφέρειας Ζαπορίζια.
Στην Οδησσό
Νωρίτερα, η Ρωσία πραγματοποίησε επιθέσεις σε δύο ρωσικά λιμάνια στην περιοχή της Οδησσού στην Ουκρανία, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και των τραυματισμό πέντε άλλων, δήλωσε ο Ουκρανός αναπληρωτής πρωθυπουργός Ολέξιι Κουλέμπα.
Λιμενικές εγκαταστάσεις και δεξαμενές που περιείχαν φυτικό έλαια υπέστησαν ζημιές, είπε ο Κουλέμπα. Η διοίκηση λιμένων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τα λιμάνια που δέχθηκαν επίθεση ήταν το Τσόρνομορσκ και το Πιβντένι.
Εδαφικά κέρδη
Ενώ η διπλωματία αναζητά διεξόδους, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να παράγει τραγωδίες και τετελεσμένα.
Η ρωσική πολεμική μηχανή διατηρεί την πίεση, με τις δυνάμεις της Μόσχας να καταλαμβάνουν στις 5 Ιανουαρίου το χωριό Χραμπόφσκε στην περιοχή του Σούμι, επιβεβαιώνοντας τις αναλύσεις του Institute for the Study of War (ISW) που θέλουν τη Ρωσία να έχει καταγράψει εντός του 2025 τα μεγαλύτερα εδαφικά κέρδη από την αρχή της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».
- Μινεάπολη: «Είχαμε σφυρίχτρες, είχαν όπλα» – Η συγκλονιστική επιστολή της συζύγου της δολοφονημένης από την ICE, Ρενέ Γκουντ
- Ολυμπιακός: Ο Μόντε Μόρις υπέστη ρήξη συνδέσμου – Πόσο καιρό θα μείνει εκτός δράσης
- KKE: Εχθρική πράξη προς τους γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και ψαράδες η συμφωνία ΕΕ – Mercosur
- Outsourcing: Απώλεια 150.000 θέσεων εργασίας σε μία διετία στην ΕΕ – Κερδισμένοι και χαμένοι
- LIVE: Ολυμπιακός – Πανιώνιος
- Νέα πολιτική παρέμβαση της Καρυστιανού: Η διαπλοκή ρουφάει το οξυγόνο



