Σίντνεϊ Σουίνι: «Δεν θα μιλήσω για τζιν» – Η ηθοποιός απορρίπτει τη συζήτηση για την καμπάνια της American Eagle
«Είμαι εκεί για να υποστηρίξω την ταινία μου και τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παραγωγή της, και δεν είμαι εκεί για να μιλήσω για τζιν», είπε μεταξύ άλλων η Σίντνεϊ Σουίνι
Η Σίντνεϊ Σουίνι αποφάσισε να βάλει τέλος στις εικασίες και τις συζητήσεις γύρω από την πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια της με την American Eagle, κατά την παρουσία της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, υποστηρίζοντας ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει το θέμα.
«Είμαι εκεί για να υποστηρίξω την ταινία μου και τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην παραγωγή της, και δεν είμαι εκεί για να μιλήσω για τζιν. Η ταινία αφορά την Κρίστι και γι’ αυτό θα μιλήσω γι’ αυτήν», δήλωσε η Σίντνεϊ Σουίνι στο Vanity Fair σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.
H αμφιλεγόμενη καμπάνια
Η «σκοτεινή» καρδιά της αντιπαράθεσης είναι η καμπάνια με τίτλο Sydney Sweeney Has Great Genes/Jeans, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο. Το λογοπαίγνιο μεταξύ των λέξεων genes (γονίδια) και jeans (τζιν) αποτέλεσε το κεντρικό μοτίβο, το οποίο ωστόσο προκάλεσε δημόσια κατακραυγή και κατηγορίες για υποβολιμαία επίκληση σε ιδεολογίες εθνικής υπεροχής.
Η καμπάνια προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αρκετούς χρήστες στα social media να σχολιάζουν πως η έμφαση σε αισθητικά χαρακτηριστικά δηλώνει ότι τα γενετικά χαρακτηριστικά όπως τα ξανθά μαλλιά και τα γαλανά μάτια παρουσιάζονται ως ανώτερα σε σχέση με άλλα – μοτίβο που ήταν έμμεσα συνυφασμένο με ιστορικές αφηγήσεις φυλετικής υπεροχής.
Παρά το γεγονός ότι η ίδια η Σουίνι επέλεξε τη σιωπή, οι αντιδράσεις παραμένουν έντονες: πολιτικά πρόσωπα απ’ όλο το φάσμα χρησιμοποίησαν την καμπάνια είτε για να την κατακρίνουν είτε για να την υπερασπιστούν, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και συντηρητικά ΜΜΕ επαίνεσαν τη διαφήμιση, χαρακτηρίζοντάς την «φανταστική», σύμφωνα με το BBC.
Σε συμπληρωματικά ρεπορτάζ – όπως στην Page Six – επισημαίνεται πως, παρά τον σάλο, η καμπάνια απέδωσε δεόντως: οι πωλήσεις της συνεργασίας με τη Σουίνι εκτοξεύτηκαν, κάποια είδη εξαντλήθηκαν σε λίγες ημέρες, ενώ η ίδια η εταιρεία την περιέγραψε ως την πιο επιτυχημένη της έως σήμερα.
- Εθνικό Απολυτήριο: Τι αλλάζει – Οι πέντε θεματικοί πυλώνες της πρότασης του υπ. Παιδείας
- Καιρός: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με ανέμους ως 9 μποφόρ από το βράδυ
- Καουάι Λέοναρντ και οι «ξεχασμένοι» του All Star: Όταν οι αριθμοί δεν αρκούν
- Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Ανείπωτη θλίψη – Εχθροί της χώρας οι σύγχρονοι λαθρέμποροι
- Σακελλαρίδης για Χίο: Οι ισχυρισμοί του Λιμενικού είναι τόσο πειστικοί, όσο του Τραμπ για τις δολοφονίες της ICE
- Ιαπωνία: Τι είναι η «Σαναμανία» – Μπορεί να χαρίσει την εκλογική νίκη στην Τακαΐτσι;




