Καύσωνας: Το αδιαχώρητο στις παραλίες της Αττικής
Οι Αθηναίοι προτίμησαν τις παραλίες από τα εμπορικά καταστήματα, αναζητώντας μια ανάσα δροσιάς απέναντι στον καύσωνα.
Ο καύσωνας οδήγησε για μια ακόμα ημέρα τους κατοίκους της Αττικής στις παραλίες, να αναζητούν μια ανάσα δροσιάς.
Από νωρίς στο νερό
Έτσι, στις παραλίες -παρά το γεγονός ότι τα εμπορικά καταστήματα ήταν ανοιχτά- επικράτησε από νωρίς το αδιαχώρητο, με τους πολίτες να μην αφήνουν… άδεια ομπρέλα.
Η εξόρμηση στις ακτές, κυρίως στα νότια και ανατολικά της Αττικής, ξεκίνησε από νωρίς, ωστόσο η κίνηση στην παραλιακή παρέμενε αυξημένη μέχρι και το μεσημέρι.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη ευνοεί τη μεταφορά πολύ θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 21/07 και τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 25/07/2025.
Υψηλότερη μέχρι και 10 βαθμούς η μέση θερμοκρασία
Από τα προγνωστικά στοιχεία προκύπτει ότι η θερμοκρασία στο επίπεδο των *850 hPa (περίπου στα 1.500 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας) κατά το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα 21/07 μέχρι και την Παρασκευή 25/07 στα Βαλκάνια θα είναι έως και 10 βαθμούς υψηλότερη από τη μέση τιμή της περιόδου 1991–2020.
Η μέγιστη θερμοκρασία στην επιφάνεια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η νεφοκάλυψη και ο άνεμος, σε συνδυασμό με την τοπογραφία. Ωστόσο, με τα σημερινά δεδομένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες στην επιφάνεια του εδάφους φαίνεται ότι θα κυμανθούν σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν και να ξεπερνούν τοπικά τους 44°C.
* Το επίπεδο των 850 hPa χρησιμοποιείται για τη μελέτη της κίνησης των αερίων μαζών στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.
- Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση το 2012 στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη
- Κυριάκος Βελόπουλος: Εθνικό παραλήρημα σε ζωντανή μετάδοση – Κολωνός, PSI, Tρόικα, Έπσταϊν και η Lady Gaga σε ρόλο έκπληξη
- Davis Cup: Έτοιμη η Εθνική για το tie με το Μεξικό – Το πρόγραμμα των αγώνων
- Οι διπλωματικές απαντήσεις είναι passé, γι’αυτό και ο Μαρκ Ράφαλο λέει στον Κέβιν Ο’Λίρι να «το βουλώσει»
- Μπλοκάκια: Πώς θα φορολογηθούν φέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες
- Έρικ Λάμπρεχτς: Ο ελίτ διαιτητής του ντέρμπι στο Βέλγιο έχει λιγότερα ματς από τον VAR και τον AVAR!


