Κίνα: Το Πεκίνο αρνείται ότι στοχοθέτησε με λέιζερ γερμανικό αεροπλάνο πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα
Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ αρνήθηκε ότι δυνάμεις της χώρας της στοχοθέτησαν το γερμανικό αεροπλάνο στην Ερυθρά
Η Κίνα διέψευσε σήμερα ότι στοχοθέτησε με λέιζερ γερμανικό αεροπλάνο πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, όπως την κατηγόρησε χθες το Βερολίνο, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες αυτές είναι «εντελώς ασύμβατες με τα γεγονότα».
Το αεροπλάνο συμμετείχε στην επιχείρηση «Ασπίδες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Τα δύο μέρη οφείλουν να υιοθετήσουν μια πραγματιστική θέση, να ενισχύσουν την επικοινωνία σε εύθετο χρόνο και να αποφύγουν τις παρεξηγήσεις και τα σφάλματα υπολογισμού», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
When asked to comment on claims by the German government that Chinese military had laser targeted a German aircraft in the Red Sea, Chinese Foreign Ministry spokesperson Mao Ning said on Wednesday that upon learning from the relevant departments, the information claimed by the… pic.twitter.com/8v4i0mcTAy
— Global Times (@globaltimesnews) July 9, 2025
Ο πρεσβευτής της Κίνας κλήθηκε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών
Η Γερμανία ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι ένα αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας της στοχοθετήθηκε στις 2 Ιουλίου από κινεζικό λέιζερ στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ο πρεσβευτής της Κίνας στο Βερολίνο κλήθηκε από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το αεροπλάνο συμμετείχε στην επιχείρηση «Ασπίδες» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της ναυσιπλοΐας από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.
Το γερμανικό αεροπλάνο στοχοθετήθηκε «χωρίς λόγο ούτε προηγούμενη επαφή» από ένα κινεζικό πολεμικό πλοίο στη διάρκεια πτήσης επιτήρησης ρουτίνας, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.
Χρησιμοποιώντας το λέιζερ, το κινεζικό πλοίο «διακινδύνευσε να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπους και υλικό», πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει τη φύση του λέιζερ που χρησιμοποιήθηκε.
Η Μάο Νινγκ δήλωσε ότι τα κινεζικά πολεμικά πλοία διεξάγουν αποστολές συνοδείας στον κόλπο του Άντεν και μέσα στα σομαλικά ύδατα, «συμβάλλοντας έτσι στην ασφάλεια των διεθνών οδών ναυσιπλοΐας».
- Εξεμάνη ο Τραμπ επειδή οι Αμερικανοί δεν είναι ικανοποιημένοι από την οικονομική πολιτική του
- Τουρκμενιστάν: Πούτιν, Ερντογάν και Πεζεσκιάν μεταβαίνουν σε μια από τις πιο μυστηριώδεις χώρες του κόσμου
- Μαδούρο για το ρεσάλτο των ΗΠΑ: «Εγκαινίασαν την εποχή της εγκληματικής θαλάσσιας πειρατείας στην Καραϊβική»
- Ουκρανία: «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι αποφασιστική», λέει η φον ντερ Λάιεν
- Βενεζουέλα: Επίκεινται χερσαία πλήγματα των ΗΠΑ, επαναλαμβάνει ο Τραμπ
- Ουκρανία: Την κατάληψη της πόλης Σίβερσκ ανακοίνωσε ο Πούτιν – «Ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω προελάσεις»


