ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα κάθε νομική και πολιτική πρωτοβουλία απέναντι στον ανιστόρητο αναθεωρητισμό της Άγκυρας
«Το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει τους κινδύνους από την πολυετή καθυστέρηση υποβολής του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού της Ελλάδας», τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη
«Η επίσημη ανακοίνωση του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού της Τουρκίας και η υποβολή των σχετικών χαρτών στα Ηνωμένα Έθνη αποτελεί νέα, πολύ σοβαρή πρόκληση από την πλευρά της Άγκυρας κατά προφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου της θάλασσας», τονίζουν ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «το Αλλαγής είχε επισημάνει τους κινδύνους από την πολυετή καθυστέρηση υποβολής του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού της Ελλάδας στο πλαίσιο της Οδηγίας 2019/89/ΕΕ, η οποία μάλιστα οδήγησε σε καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Η καθυστέρηση άφησε περιθώριο στην Τουρκία για ‘ασκήσεις επί χάρτου’»
Παράλληλα, προσθέτουν, «από το 2011, με τον νόμο 4001/2011, είχαν αποτυπωθεί και υποβληθεί στον ΟΗΕ τα απώτατα όρια της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)», για να υπογραμμίσουν πως «η καθυστέρηση αυτή, ωστόσο, εξέπεμψε λάθος μηνύματα και άφησε περιθώριο στην Τουρκία για ‘ασκήσεις επί χάρτου’».
«Η εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στον θαλάσσιο χώρο είναι απολύτως κατοχυρωμένα και θεμελιωμένα στο διεθνές δίκαιο, το οποίο πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. Κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης αυτών των δικαιωμάτων είναι καταδικαστέα και δεν μπορεί να μένει αναπάντητη», επισημαίνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Και τονίζουν πως «η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εκθέσει διεθνώς τη νέα τουρκική παράνομη ενέργεια, αναλαμβάνοντας άμεσα κάθε νομική και πολιτική πρωτοβουλία απέναντι στον ανιστόρητο αναθεωρητισμό της Άγκυρας».
- Στα αγροτικά μπλόκα της Φθιώτιδας ο Κουτσούμπας – «Ο αγώνας σας είναι δίκαιος και πρέπει να πάει μέχρι τέλους»
- Μαρούσι – ΠΑΟΚ 87-97: Μεγάλο «διπλό» για τον Δικέφαλο του βορρά και… τρίτη θέση (vid)
- Μοιράζοντας τα λάφυρα: Αμερικανοί εργολάβοι διαγωνίζονται για το ποιος θα αναλάβει την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Έκπληξη! Η ταινία της Κέιτ Γουίνσλετ, σε σενάριο του έφηβου γιου της, είναι «χριστουγεννιάτικο θαύμα»
- Αγρότες: Η οργή στα μπλόκα μεγαλώνει – «Όχι» στον προσχηματικό διάλογο, κλιμακώνουμε τον αγώνα»
- Αποστολάκη: «Διεύρυνση των ανισοτήτων και παρασιτική ανάπτυξη το αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών»




