«Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν: Πυρετωδώς συνεχίζονται τα γυρίσματα για τη φιλόδοξη ταινία
Η «Οδύσσεια» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 17 Ιουλίου 2026.
Η επική μεταφορά της «Οδύσσειας» από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την παραγωγή να έχει ήδη ολοκληρώσει πάνω από το ήμισυ των γυρισμάτων, σχεδόν πέντε μήνες από την έναρξή τους, όπως αναφέρει το World of Reel.
Το φιλόδοξο πρότζεκτ, με προϋπολογισμό που φέρεται να αγγίζει τα 250 εκατομμύρια δολάρια γυρίζεται εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX, δια χειρός Χόιτε βαν Χοϊτέμα.
Το στόρι της ταινίας
Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται ο Ματ Ντέιμον (Matt Damon), ο οποίος πρωταγωνιστεί στον εμβληματικό ρόλο του Οδυσσέα, ξετυλίγοντας το επικό ταξίδι της επιστροφής μετά τον Τρωικό Πόλεμο.
Στο πλευρό του ένα από τα πιο εντυπωσιακά καστ των τελευταίων ετών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους: Τομ Χόλαντ (Tom Holland), Αν Χάθαγουεϊ (Anne Hathaway), Zendaya, Ρόμπερτ Πάτινσον (Robert Pattinson), Λουπίτα Νιόνγκο (Lupita Nyong’o), Τζον Μπέρνθαλ (Jon Bernthal), Μία Γκοθ (Mia Goth), Σαμάνθα Μόρτον (Samantha Morton), Έλιοτ Πέιτζ (Elliot Page), Χίμες Πατέλ (Himesh Patel) και Σαρλίζ Θερόν (Charlize Theron).
Πού γίνονται τα γυρίσματα μετά την Ελλάδα
Η παραγωγή, αφού ολοκλήρωσε γυρίσματα στην Ελλάδα, το Μαρόκο, την Ιταλία και το Λος ‘Αντζελες, πρόκειται να μεταφερθεί στη Σκωτία. Απομένουν ακόμη γυρίσματα στην Ιρλανδία, την Ισλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο συντονιστής κασκαντέρ Τζέιμς Νιούμαν (James Newman) πρόσφατα εξέφρασε τον θαυμασμό του για την «Οδύσσεια», σημειώνοντας: «Ποτέ δεν θα κάνουν ταινία σαν κι αυτή ξανά. Νομίζω ότι θα είναι το έπος των επών…μας έφεραν φωτογραφίες από το ρεπεράζ και είναι κυριολεκτικά σε όλη την Ευρώπη γιατί το ταξίδι του Οδυσσέα είναι απίστευτο, είναι περίπου 10 χρόνια».
- Κακοκαιρία Byron: Ξεπέρασε τα 260 χιλιοστά το ύψος της βροχής στη Βλυχάδα Αττικής
- Αυστραλία: Οι αρχές καλούν χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω πυρκαγιών
- Κοινωνική έρευνα και Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ολυμπιακός: Έχουν απομείνει λιγότερα από 800 εισιτήρια – Πάει για sold out και το ματς με τον ΟΦΗ
- Γιατί ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο ο Πάντερ στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα
- Θεσσαλονίκη: Τον ξυλοκόπησε στη μέση του δρόμου για να αποσύρει μήνυση εις βάρος του – Ο δράστης συνελήφθη


