Βρούτσης: «Να μπει ένα τέλος στο κεφάλαιο της τοξικότητας»
Με επιστολή του κάλεσε τους εκπροσώπους των δύο ΚΑΕ σε συνάντηση, που θα γίνει την Τετάρτη (4/6) στις 15:00, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Επιστολή στους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τριμερή συνάντηση έστειλε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του «σκοπός της, να μπει ένα οριστικό τέλος στο κεφάλαιο της τοξικότητας», ενώ η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου και ώρα 15:00, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Μάλιστα, ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρει ότι «Κάθε μορφή παρότρυνσης, ανοχής ή συγκάλυψης της βίας, από δημόσιες τοποθετήσεις και από πράξεις και παραλείψεις, δεν γίνεται αποδεκτή. Η επανάληψη τέτοιων φαινομένων –ανεξαρτήτως υπαιτιότητας– θα οδηγήσει σε άμεση διακοπή της διοργάνωση του πρωταθλήματος».
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ανακοινώθηκε και επίσημα η αναβολή του τρίτου τελικού της Stoiximan Greek Basketball League.
Η επιστολή του κ. Βρούτση προς τους ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ αναφέρει τα εξής:
«Σε συνέχεια της αναβολής του αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, της 4ης Ιουνίου, εξαιτίας των θλιβερών γεγονότων που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (της 1ης Ιουνίου) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σας καλώ σε κοινή συνάντηση στο γραφείο μου, στο Υπουργείο Αθλητισμού.
Η Κυβέρνηση οφείλει –και είναι αποφασισμένη– να διαφυλάξει την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των αθλητικών διοργανώσεων, την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών, την κοινωνική συνοχή και πρωτίστως την ασφάλεια των πολιτών.
Κάθε μορφή παρότρυνσης, ανοχής ή συγκάλυψης της βίας, από δημόσιες τοποθετήσεις και από πράξεις και παραλείψεις, δεν γίνεται αποδεκτή.
Η επανάληψη τέτοιων φαινομένων –ανεξαρτήτως υπαιτιότητας– θα οδηγήσει σε άμεση διακοπή της διοργάνωση του πρωταθλήματος.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη μετατροπή του αθλητισμού σε όχημα διχασμού, πόλωσης και οργανωμένης βίας.
Είναι καθήκον όλων να συμβάλουμε, άμεσα και έμπρακτα, στην αποκατάσταση της στοιχειώδους αθλητικής τάξης και του σεβασμού στους κανόνες και τους θεσμούς.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου και ώρα 15:00, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
Σκοπός της, να μπει ένα οριστικό τέλος στο κεφάλαιο της τοξικότητας.
Στο πλαίσιο αυτό, θα κληθείτε να τοποθετηθείτε δημόσια και να αναλάβετε, με υπευθυνότητα, τη δέσμευση για ένα νέο ξεκίνημα στο ελληνικό μπάσκετ, βασισμένο στον αμοιβαίο σεβασμό, που ορίζει το φίλαθλο πνεύμα!
Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη. Δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή».
- Η… ιδιαίτερη δήλωση του Κάιλ Γκάι: «Η G-League είναι η δεύτερη καλύτερη λίγκα στον κόσμο μετά το NBA»
- Φάμελλος: Κυβέρνηση σκανδάλων, από όπου και να την πιάσεις λερώνεσαι
- Ανάδειξη και προστασία του «Λεπροκομείου Καρλοβάσου»
- Ζάκυνθος: «Προβληματικά άτομα» χαρακτηρίζει τους γονείς που ζητούν την οριστική απομάκρυνσή της η παιδίατρος
- Η μητέρα του κακοποιημένου βρέφους στην Ηλεία είχε φύγει από το σπίτι της το 2024
- Τουρκία: Οι οπαδοί ανέβασαν πανό κόντρα στη Ρουμανία χωρίς τον κορυφαίο παίκτη της ιστορίας της χώρας

