Κουτσούμπας: Θα ψηφίσουμε την πρόταση για την Προανακριτική Επιτροπή, να ελεγχθεί ο Πρωθυπουργός
Όπως τόνισε ο ίδιος την Τρίτη το πρωί το ΚΚΕ θα καταθέσει το σκεπτικό της πρότασης του κόμματος που προβλέπει ότι όλοι οι ενεχόμενοι πρέπει να έρθουν στην Προανακριτική Επιτροπή
Το ΚΚΕ θα ψηφίσει την πρόταση για την Προανακριτική Επιτροπή για τα Τέμπη αλλά με το δικό του σκεπτικό, δήλωσε ο γγ του ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Όπως τόνισε ο ίδιος την Τρίτη το πρωί το ΚΚΕ θα καταθέσει το σκεπτικό της πρότασης του κόμματος που προβλέπει ότι όλοι οι ενεχόμενοι πρέπει να έρθουν στην Προανακριτική Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και να καταλήξει στις ποινικές ευθύνες που υπάρχουν για τα εγκλήματα των Τεμπών, πρώτα απ’ όλα για τους αρμόδιους υπουργούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
«Βεβαίως, να φθάσει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πιστεύουμε πρέπει να ελεγχθεί και για ποινικές ευθύνες, εκτός τις πολιτικές που έχει αδιαμφισβήτητα», κατέληξε χαρακτηριστικά ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τη Δευτέρα τη πρόταση του για σύσταση προανακριτικής επιτροπή θέτοντας στο μικροσκόπιο τα έργα και τις ημέρων του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών, από το 2016 και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως και το 2023, την περίοδο δηλαδή του δυστυχήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, εγκαλεί τόσο τον Κώστα Καραμανλή όσο και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Γιάννη Κεφαλογιάννη και Γιώργο Καραγιάννη, καθώς και τους Χρήστο Σπίρτζη και Θάνο Μωραΐτη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Νίκο Μαυραγάνη από τους ΑΝΕΛ.
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
- Τι σημαίνει στην πράξη η συμφωνία Βρετανίας – Γαλλίας για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία;







