Δροσίζει ο καιρός από αύριο, απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη – Ανάρτηση Κολυδά
Σταδιακά θα πέσει η θερμοκρασία κατά 5°C με 7°C το επόμενο πενθήμερο, σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, ενώ η πνιγηρή ατμόσφαιρα που δημιουργεί η αφρικανική σκόνη θα καθαρίσει
Καλά νέα για όσους υποφέρουν από αλλεργίες ή άλλα νοσήματα που επιβαρύνονται από την αφρικανική σκόνη, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Θοδωρή Κολυδά που έκανε γνωστή ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η σκόνη θα παραμείνει και σήμερα, Παρασκευή, ωστόσο μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται αλλαγή του σκηνικού. Έτσι ο Βοριάς που θα επικρατεί αναμένεται να απομακρύνει την αφρικανική σκόνη.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι άστατος σήμερα αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και γρήγορα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και από τις απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Η μεταφορά σκόνης ευνοείται στα νότια.
Ο Βοριάς που θα επικρατεί στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να απομακρύνει την αφρικανική σκόνη
🎯 H 10ημερη προοπτική του καιρού
✅Αλλάζει η κυκλοφορία των συστημάτων στις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας και σταδιακά επικρατεί βοριάς το Σαββατοκύριακο που θα απομακρύνει τη σκόνη από την περιοχή μας . Παράλληλα θα έχουμε μεσοσταθμικά μέσα στο επόμενο πενθήμερο πτώση της…— Theodoros Kolydas (@KolydasT) May 8, 2025
Η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση που θα σημειώσει στα βόρεια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 25°C με 26°C, στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου.
Ανάρτηση Κολυδά για το επόμενο 10ήμερο
Αλλάζει η κυκλοφορία των συστημάτων στις ανώτερες στάθμες της ατμόσφαιρας και σταδιακά επικρατεί βοριάς το Σαββατοκύριακο που θα απομακρύνει τη σκόνη από την περιοχή μας.
Παράλληλα θα έχουμε μεσοσταθμικά μέσα στο επόμενο πενθήμερο πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 με 7 βαθμούς Κελσίου και ο υδράργυρος θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή για 5 με 6 ημέρες.
Με αυτού του τύπου την κυκλοφορία των συστημάτων (χαμηλού δείκτη) θα κινηθούν και ψυχρές αέριες μάζες από τα Βόρεια Βαλκάνια προς τη χώρα μας, οι οποίες θα προκαλέσουν φαινόμενα ασταθείας.
- Πορτοκαλί τιμολόγια: Έρχονται οι χρεώσεις ρεύματος ανά ώρα
- Συνταγή: Σπιτικά σπανακοπιτάκια
- Το διπλό μήνυμα Ανδρουλάκη για τα σενάρια συγκυβέρνησης, τα «καρφιά» κατά Τσίπρα και το νέο «άνοιγμα» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΡ
- Διαφθορά μετρημένη σε δισ.: Από τα βοσκοτόπια του ΟΠΕΚΕΠΕ στα σαλόνια των Βρυξελλών
- Food Authority Recalls Kinder Chocolates Over Hidden Gluten Risk
- Τα οκτώ beauty trends που θα «φορεθούν» πολύ μέσα στις γιορτές




