Νίκη γοήτρου η Λέστερ (2-0), γκέλα για την Έβερτον (2-2)
Η Λέστερ σκόραρε για πρώτη φορά στην έδρα της μετά από 9 ματς και νίκησε με 2-0 τη Σαουθάμπτον – Ούτε την υποβιβασμένη Ίπσουιτς δεν κατάφερε να κερδίσει η Έβερτον (2-2)
Νικήτρια στο ματς των υποβιβασμένων αναδείχθηκε η Λέστερ, η οποία επικράτησε με σκορ 2-0 της Σαουθάμπτον, στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής της Premier League.
Οι «Αλεπούδες» σκόραραν για πρώτη φορά στην έδρα τους έπειτα από εννιά αναμετρήσεις (!) με τον Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος διανύει τις τελευταίες ποδοσφαιρικές στιγμές με την ομάδα που έγραψε ιστορία και κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2016. Το άλλο γκολ της Λέστερ πέτυχε ο Αγιού στο 44′, «κλειδώνοντας» τη νίκη των γηπεδούχων.
Η Έβερτον δεν κατάφερε να νικήσει ούτε την υποβιβασμένη Ίπσουιτς (2-2) στο προτελευταίο και ιστορικό παιχνίδι της στο «Γκούντισον Παρκ», το οποίο πρόκειται να κατεδαφιστεί για να μπουν τα «ζαχαρωτά» στο καινούριο τους γήπεδο από τη νέα σεζόν.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής:
Παρασκευή 02/05 Μάντσεστερ Σίτι-Γουλβς 1-0 (35′ Ντε Μπρόινε)
Κανένα πρόβλημα δεν είχε η Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, περνώντας με 3-0 και παραμένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας. Σημαντική εκτός έδρας νίκη και για την Άστον Βίλα επί της Γουέστ Χαμ με 3-2.
Ωστόσο, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος της UEFA δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να αναλάβει την προεδρία της και δηλώνει «ισχυρό κάλεσμα, αλλά η οικογένειά μου έχει προτεραιότητα»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εμφάνιση και τη νίκη του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, μιλώντας παράλληλα και για το ιστορικό ρεκόρ του, ισοφαρίζοντας σε συμμετοχές στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» τον Γιάννη Ιωαννίδη.
Οι «μαύρες γάτες» νίκησαν τις «καρακάξες» (1-0) στο μεγάλο ντέρμπι του αγγλικού βορρά και η Σάντερλαντ βρήκε τρόπο για να… πικάρει την μεγάλη της αντίπαλο