Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα κατάνυξης η συνάντηση των πέντε επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους
Δεκάδες εκατοντάδες Θεσσαλονικείς αλλά και επισκέπτες της πόλης έσπευσαν στις πέντε ενορίες και ακολούθησαν τις ισάριθμες πομπές μεταφέροντας με κατάνυξη τους επιτάφιους.
Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, θρησκευτικής ευλάβειας και με την παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πέντε επιταφίων στην Πλατεία Αριστοτέλους, μια πρωτοβουλία που υλοποίησαν για δεύτερη χρονιά από κοινού η Ιερά Μητρόπολη και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.
Δεκάδες εκατοντάδες Θεσσαλονικείς αλλά και επισκέπτες της πόλης έσπευσαν στις πέντε ενορίες και ακολούθησαν τις ισάριθμες πομπές μεταφέροντας με κατάνυξη τους επιτάφιους.
Λίγο μετά τις 9 το βράδυ άρχισαν να φτάνουν στην πλατεία Αριστοτέλους οι λιτανευτικές πομπές των επιταφίων του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, των Ιερών Ναών της Του Θεού Σοφίας, Παναγίας Χαλκέων και Αγίου Νικολάου του Τρανού και της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας με τους πιστούς να ψάλλουν τροπάρια του επιτάφιου θρήνου, που αποτελεί και την κορύφωση του θείου δράματος.
Της περιφοράς προέστη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο οποίος νωρίτερα είχε χοροστατήσει στον ναό κατά την Ακολουθία του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου.
Στην ομιλία του στους συγκεντρωμένους πιστούς ο παναγιώτατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Φιλόθεος μίλησε από καρδιάς για Χριστό που βρίσκεται σήμερα στον τάφο λέγοντας «να δούμε εκείνον που είναι η ίδια η ζωή μας και είναι ξαπλωμένος σε έναν τάφο με την προοπτική ότι αυτός που είναι μέσα στον τάφο έρχεται να ζωοποιήσει όλους εμάς».
«Να προσηλωθούμε στο Θεό ο οποίος φανερώνεται σε εμάς όλους μέσα από το πάθος του, τον σταυρό του και τον θάνατο του» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φιλόθεος προσθέτοντας ότι ο Θεός κάνει τα πάντα για εμάς τους ανθρώπους.
Δείτε φωτογραφίες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)

