Prada: Συμφωνία εξαγοράς της Versace για 1,38 δισ. δολάρια παρά τους δασμούς
Η συμφωνία Prada – Versace προχώρησε παρά την αναταραχή της παγκόσμιας αγοράς που προκλήθηκε από τους δασμούς Τραμπ
O οίκος μόδας Prada συμφώνησε να εξαγοράσει τον οίκο Versace έναντι 1,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά σε μια συμφωνία με στόχο την ενίσχυση της θέσης της ως ο μεγαλύτερος όμιλος μόδας της Ιταλίας.
Η μιλανέζικη εταιρεία, που ελέγχεται από την δισεκατομμυριούχο σχεδιάστρια μόδας Miuccia Prada και τον σύζυγό της Patrizio Bertelli, αναμένει ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δήλωσαν οι εταιρείες την Πέμπτη. Το Bloomberg News ανέφερε στις 2 Μαρτίου ότι η Prada ήταν κοντά σε συμφωνία για την αγορά του οίκου Versace από την Capri Holdings Ltd., η οποία πλήρωσε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το brand το 2018.
Η συμφωνία προχώρησε παρά την αναταραχή της παγκόσμιας αγοράς που προκλήθηκε από τη δασμολογική επίθεση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Η αγορά, η μεγαλύτερη στην 112χρονη ιστορία της Prada, επιστρέφει τη Versace στην ιταλική ιδιοκτησία και θα μπορούσε να φέρει την Prada σε καλύτερη θέση να ανταγωνιστεί μεγαλύτερους ανταγωνιστές πολυτελείας όπως η LVMH και η Kering SA. Η συμφωνία δίνει επίσης στoν οίκο Versace μια ευκαιρία για την ανάκαμψη που η Capri δεν κατάφερε να προσφέρει.
Συμφωνία Prada – Versace παρά τον «πόλεμο» δασμών
Η συμφωνία προχώρησε παρά την αναταραχή της παγκόσμιας αγοράς που προκλήθηκε από τη δασμολογική επίθεση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η Prada διαπραγματευόταν επί μήνες για να αγοράσει τον οίκο μόδας που ίδρυσε ο Gianni Versace τη δεκαετία του 1970 και είναι γνωστός για τα φανταχτερά, έτοιμα σχέδιά του.
«Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε τον οίκο Versace στον όμιλό μας, όπως και για το ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για μια εταιρία με την οποία συμμεριζόμαστε τη σταθερή προσήλωση προς τη δημιουργικότητα, τη φροντίδα των προϊόντων και μια ισχυρή πολιτιστική κληρονομιά. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε αδιάλειπτα την παρακαταθήκη του Versace», τόνισε ο Πατρίτσιο Μπερτέλι, πρόεδρος του ομίλου Prada.
- Η βαθμολογία της Super League μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου (6/12)
- Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν αποκλεισμένος από τα Όσκαρ για 20 χρόνια λόγω πολιτικής δήλωσης, αλλά «δεν το πήρε προσωπικά»
- Οι «φούσκες» της Wall Street φαίνονται στο Google
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ
- ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Η εντολή ήταν η διάλυση των συγκεντρώσεων και η πρόκληση επεισοδίων, πάση θυσία
- Ετοιμάζεις ταξίδι; 10 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις – Ο απόλυτος οδηγός προετοιμασίας







