Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια κόντρα στην Μπόντο Γκλιμτ, πάλεψε για μία επική ανατροπή, αλλά η ατυχία και οι συνθήκες του πρώτου αγώνα δεν επέτρεψαν στους Πειραιώτες να γράψουν ξανά ιστορία.

Αν και αποκλείστηκαν οι ερυθρόλευκοι από τους Νορβηγούς, παρά τη νίκη με 2-1 στο Καραϊσκάκη, αν κατακτήσουν το πρωτάθλημα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρουν και το απευθείας εισιτήριο για την League Phase του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός απο την άλλη αποκλείστηκε απο την Φιορεντίνα με συνολικό σκορ 5-4 (νίκη στο ΟΑΚΑ με 3-2, ήττα στη Φλωρεντία με 3-1) και αποχαιρέτησε το Conference League στους «16» της διοργάνωσης.

Με αυτούς τους δύο αποκλεισμούς πλεόν έγιναν γνωστές οι δύο θέσεις (11η η 12η) που θα έχει η Ελλάδα στο ranking της UEFA και ποιά θα είναι τα εισιτήρια της Ευρώπης την σεζόν 2026-27.

Κι αυτό γιατί η Νορβηγία που έχει μόνο την Μπόντο Γκλιμτ στην Ευρώπη, μπορεί να περάσει τη χώρα μας στη βαθμολογία της UEFA, ενώ από την άλλη η Πολωνία που θα μπορούσε να μας φτάσει, πλέον δεν μπορεί παρά τις δύο ομάδες που ακόμα είναι στο Conference League.

Τα εισιτήρια που δίνει η 11η και 12η θέση:

Πρωταθλητής: Playoffs Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)
Κυπελλούχος: Playoffs Europa League
2ος: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)
3ος: 2ος προκριματικός Europa League
4ος: 2ος προκριματικός Conference League