Ειδικό xρηματοδοτικό πρόγραμμα για τη συντήρηση του ενδοδημοτικού οδικού δικτύου
Η ΚΕΔΕ θα ζητήσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του in, τη δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος συντήρησης για το οδικό δίκτυο, που θα καλύπτει και τους μικρότερους Δήμους, κάτω των 20 χιλιάδων κατοίκων.
Σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν σχετικά με τη συντήρηση του ενδοδημοτικού οδικού δικτύου, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, που κοινοποιήθηκε στην ΚΕΔΕ στις 19 Φεβρουαρίου 2025. Σύμφωνα με την εισήγηση της Μερόπης Υδραίου, Αντιπροέδρου της Επιτροπής Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΚΕΔΕ, το οδικό δίκτυο πολλών Δήμων, κυρίως στην Περιφέρεια, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης λόγω ανεπαρκών οικονομικών πόρων.
Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι σοβαρές, καθώς επηρεάζονται άμεσα η καθημερινότητα των πολιτών και η τοπική οικονομία. Η ελλιπής συντήρηση των δρόμων δυσχεραίνει τη μετακίνηση εργαζομένων, τη μεταφορά αγαθών και πλήττει τον τουρισμό. Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγροτικοί Δήμοι, οι οποίοι επηρεάζονται από την κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος
Αν και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας χρηματοδότησε το Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας με 161 εκατομμύρια ευρώ, αυτό αφορά κυρίως Δήμους με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων. Η Επιτροπή της Κ.Ε.Δ.Ε. ζητά τη δημιουργία ενός νέου χρηματοδοτικού προγράμματος που θα καλύπτει και τους μικρότερους Δήμους, ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των περιοχών.
Η Μερόπη Υδραίου τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών, ζητώντας άμεσες ενέργειες για τη στήριξη των Δήμων που βρίσκονται σε δυσχερή θέση.
- Ολυμπιακός: Μετά τον Μιλουτίνοφ και ο Νιλικίνα εκτός αγώνα κόντρα στην Εφές
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πάγωσαν» οι διαδικασίες επί της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Γροιλανδίας
- «Ήταν ένας τρόπος να μην αποδεχτώ τη σιωπή»: Η Κάουθερ Μπεν Χάνια για όσα δεν είδαμε στην ταινία για την Χιντ Ρατζάμπ
- Κικίλιας για νεκρό Λιμενικό στο Παράλιο Άστρος: Τα στελέχη του Λιμενικού ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους
- Mercosur: Απογοήτευση στην Κομισιόν – Διχασμένο το Ευρωκοινοβούλιο – Η επόμενη μέρα
- LIVE: Ολυμπιακός ΟΝΕΧ – Καρλοβάρσκο


