Φτερά και πούπουλα: Δύο συνταγές για κοτόπουλο
Απλά και ωραία, με δύο συνταγές που έχει παρουσιάσει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα του «Buongiorno».
Δύο συνταγές με κοτόπουλο, από αυτές που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno» παρέα με τη Φαίη Σκορδά. Για όσους κάνουν νηστεία με… μέτρο.
Quesadillas με κοτόπουλο
Τα υλικά
4 τορτίγιες
350 γρ. στήθος κοτόπουλο
2 λευκά κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
100 γρ. καλαμπόκι
4 μανιτάρια πορτεμπέλο
1 πιπεριά τσίλι
1 ματσάκι κόλιανδρος
300 γρ. τσένταρ
1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο
1 ντομάτα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
αλάτι
πιπέρι
Η διαδικασία
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε λίγο τσίλι, λίγο γλυκό πιπέρι, λίγο κόλιανδρο ξερό και λίγο φρέσκο, τα μανιτάρια και το καλαμπόκι.
Ανακατεύουμε τη γέμιση.
Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, παίρνουμε την τορτίγια, βάζουμε τυρί στη μισή πλευρά, προσθέτουμε γέμιση στο 1/4 και τυλίγουμε.
Όπως είναι τη βάζουμε στο τηγάνι για να πάρει λίγο χρώμα. Για καλό και για κακό την πατάμε λίγο με το χέρι την τορτίγια. Και η συνταγή είναι έτοιμη.
Κοτόπουλο παρμεζάνας με πουρέ πατάτας
Τα υλικά
Για το κοτόπουλο
500 γρ στήθος κοτόπουλο
100 γρ φρυγανιά
50 γρ παρμεζάνα
3 αυγά
100 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
Για τη σάλτσα
400 γρ ντομάτες κονκασέ
1/2 ματσάκι βασιλικός
50 γρ παρμεζάνα
1 λευκό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κγ μέλι
50 ml ελαιόλαδο
Το μυστικό
Το κοτόπουλο στήθος, παρά το γεγονός ότι το πανάρουμε με το αντιμετωπίζουμε σαν το σνίτσελ – με λίγα λόγια δεν το χτυπάμε για να λεπτίνη.
Η διαδικασία
Παίρνουμε τα κομμάτια από το στήθος κοτόπουλο και τα πανάρουμε: τα περνάμε από αλεύρι, το τινάζουμε, μετά το βάζουμε στο αυγό και μετά μέσα σε τριμμένη φρυγανιά.
Όπως είναι βάζουμε τα κομμάτια στο τηγάνι που είναι προθερμασμένο, σε χαμηλή φωτιά ώστε να ψηθεί και μέσα.
Όσο τηγανίζουμε το κοτόπουλο, φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το κρεμμύδι, τι σκόρδο, τον βασιλικό, τη ντομάτα, λίγο μέλι και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βάζουμε σε ένα ταψί και προσθέτεις τη σάλτσα από πάνω.
Ρίχνεις μετά από πάνω μοτσαρέλα τριμμένη, την παρμεζάνα και το βάζουμε στον φούρνο για περίπου δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Παναθηναϊκός – Βαλένθια 79-89: Οι «νυχτερίδες» έβαλαν τέλος στο σερί του Τριφυλλιού
- Γαλατασαράι-Σάμσουνσπορ 3-2: Λύγισε στο φινάλε η αντίπαλος της ΑΕΚ
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ο Πηνειός στα Τρίκαλα
- Ο Κίλιαν Μέρφι και οι σκληροτράχηλοι «Peaky Blinders» από το Μπέρμινχαμ επιστρέφουν στις οθόνες μας
- Τσετσενία: Ο Καντίροφ δήλωσε ότι ουκρανικό drone έπληξε κτίριο στο Γκρόζνι – Δεν υπήρξαν θύματα
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις από Δευτέρα οι αγρότες – Ενισχύονται τα μπλόκα, μήνυμα παραμονής μέχρι τα Χριστούγεννα
