Σχεδόν 60 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τα Τέμπη
Στη χθεσινοβραδινή κινητοποίηση για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν πάνω από 15.000 πολίτες - Προσήχθησαν 59 άτομα μετά τα επεισόδια στο τέλος της πορείας
Συνολικά 59 άτομα προσήχθησαν χθες Τετάρτη 5 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την πορεία για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Ωστόσο, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πώς συνέβησαν τα επεισόδια
Άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους που μετά τη διαδήλωση έφτασαν στην περιοχή της Καμάρας από την Ιασωνίδου επιτέθηκαν με πέτρες, καδρόνια και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψεις κρότου λάμψης.
Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν στην οδό Εγνατία, έξω από την πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ. Τα άτομα σκόρπισαν μέσα στους χώρους του ΑΠΘ. Μετά τις 23:00 οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχαν ανοίξει.
Στη χθεσινοβραδινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν, σύμφωνα με το voria.gr, πάνω από 15.000 πολίτες.
Πίεση στην κυβέρνηση και μέσω διαδηλώσεων
Πέραν του κοινοβουλευτικού σφυροκοπήματος της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη και σε δεκάδες πόλεις της χώρας εντείνοντας από την πλευρά τους την πίεση.
Ηχηρές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Πάτρα, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Λάρισα, Σέρρες, Αγρίνιο, Βέροια, Γιάννενα, Ζάκυνθο, Κατερίνη, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Τρίκαλα, Τρίπολη, Χανιά, Χίο και άλλες περιοχές και συμμετείχαν συμμετέχουν ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι.
Μάλιστα την Παρασκευή, μέρα ψήφισης της πρότασης δυσπιστίας, διοργανώνονται νέα συλλαλητήρια. Στο Σύνταγμα και στις μεγάλες πόλεις της χώρας έχει οριστεί για τις 19:00.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια:
Στιγμιότυπο από τα χθεσινά επεισόδια
Στιγμιότυπο από τα χθεσινά επεισόδια
Στιγμιότυπο από τα χθεσινά επεισόδια
- Ρωσία: Η Ουκρανία επιχείρησε επίθεση στο σπίτι του Πούτιν στο Νόβγκοροντ με drones – «Θα απαντήσουμε»
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έβαλε «φέσι» 1 δισ. στον έντιμο αγρότη
- Συρία: Υπό στρατιωτική φύλαξη ομαδικός τάφος της εποχής Άσαντ – Ποινική έρευνα σε εξέλιξη
- ΚΚΕ: Οι αγρότες έχουν μαζί τους το δίκιο και την αλληλεγγύη του λαού
- Η διαμάχη για την περιουσία της Μπριζίτ Μπαρντό – Ο γιος της διεκδικεί 65 εκατ. ευρώ από την Animal Foundation
- Χαμάς: Επιβεβαίωσε τον θάνατο των Αμπού Ομπέιντα, Μοχάμεντ Σινουάρ και άλλων στελεχών της

