
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Έτοιμος να εργαστώ «υπό την ισχυρή ηγεσία» του Ντόναλντ Τραμπ για την ειρήνη
Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη διαμάχη του με τον Τραμπ «λυπηρή» και είπε ότι «ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα πράγματα»
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα (4/3) ότι η διαμάχη του με τον Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα ήταν «λυπηρή» και ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί υπό την ηγεσία του Αμερικανού προέδρου για μια διαρκή ειρήνη, προσθέτοντας ότι ήρθε η “ώρα να διορθώσουμε τα πράγματα”
«Η συνάντησή μας στην Ουάσινγκτον, στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή, δεν πήγε όπως έπρεπε. Είναι λυπηρό που συνέβη με αυτόν τον τρόπο. Είναι καιρός να διορθώσουμε τα πράγματα. Θα θέλαμε η μελλοντική συνεργασία και επικοινωνία να είναι εποικοδομητική», έγραψε ο Ουκρανός ηγέτης στο Χ.
I would like to reiterate Ukraine’s commitment to peace.
None of us wants an endless war. Ukraine is ready to come to the negotiating table as soon as possible to bring lasting peace closer. Nobody wants peace more than Ukrainians. My team and I stand ready to work under…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 4, 2025
Προσέθεσε, δε, πως είναι έτοιμος να υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά οποιαδήποτε ώρα και όπως βολεύει. Τα τελευταία 24ωρα, ο Ζελένσκι παλεύει να διορθώσει τις σχέσεις του ίδιου με τον Τραμπ, που μοιάζουν σμπαραλιασμένες μετά από το «θερμό» επεισόδιο στον Λευκό Οίκο.
Χτες δέχτηκε άλλη μιαν επίθεση από τον Αμερικανό πρόεδρο, που δήλωσε για τον Ζελένσκι: «Δεν θα τον ανεχτούμε για πολύ ακόμη». Ειδικότερα, όντας εκνευρισμένος από τη προχτεσινή δήλωση του Ζελένσκι ότι η ειρήνη είναι πάρα πολύ μακριά, ο Ρεπομπλικάνος παρέθεσε έναν σύνδεσμο από το Associated Press και έγραψε:
«Αυτή είναι η χειρότερη δήλωση που θα μπορούσε να κάνει ο Ζελέσνκι, και η Αμερική δεν θα το ανεχθεί για πολύ ακόμα!».
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο την Κυριακή (2/3) το βράδυ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας βρίσκεται ακόμη «πολύ, πολύ μακριά».
«Νομίζω ότι η σχέση μας (με τις ΗΠΑ) θα συνεχιστεί, επειδή είναι κάτι περισσότερο από μια περιστασιακή σχέση», δήλωσε ο Ζελένσκι αργά την Κυριακή, αναφερόμενος στην υποστήριξη της Ουάσινγκτον τα τελευταία τρία χρόνια του πολέμου.
«Πιστεύω ότι η Ουκρανία έχει μια αρκετά ισχυρή εταιρική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής» για να συνεχιστεί η βοήθεια, είπε σε ενημέρωση στα ουκρανικά πριν αναχωρήσει από το Λονδίνο.
Η ένταση μεταξύ των δύο κρατών κορυφώθηκαν μετά την έντονη συνάντηση όπου ο Τραμπ κατηγόρησε τον Ζελένσκι ότι «παίζει» με τον κίνδυνο ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου και τον προέτρεψε να επιστρέψει «όταν θα είναι έτοιμος για ειρήνη».
Σύμφωνα με το Fox News, η συμφωνία ορυκτών μεταξύ Ουκρανίας και Ηνωμένων Πολιτειών, που θα παρείχε ορισμένες εγγυήσεις ασφαλείας στο Κίεβο, δεν πρόκειται να υπογραφεί «μέχρι ο Ζελένσκι να εμφανιστεί μπροστά στις κάμερες και να κάνει μια ρητή δημόσια απολογία για τη συμπεριφορά του στη συνάντηση του Οβάλ Γραφείου».
- Σαλαμίνα: Περιπολικό παρέσυρε 12χρονη έξω από σχολείο τραυματίζοντάς την σοβαρά στο πόδι
- Γαστούνη: Οκτώ προσαγωγές για τον εμπρησμό του μαγαζιού του περιπτερά που είχε ξυλοκοπηθεί
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (6/5): Πού θα δείτε το Game 3, Παναθηναϊκός-Βαλένθια και τον ημιτελικό Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν
- Βραβεία Βιβλίου Public 2026
- ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ: Ολοκληρωμένη Εκπαίδευση & Σίγουρη Επιτυχία για Κάθε Μαθητή
- Μάθιου Πέρι: Τα μυστικά των Friends και η κληρονομιά του Τσάντλερ στο σφυρί


