Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει αύριο (5/2) στο «Μπουτάρκε» τη Λεγανές, για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ισπανίας, όμως το εξαιρετικά κρίσιμο 15νθήμερο που ακολουθεί για τους «μερένγκες» υποχρεώνει τον Κάρλο Αντσελότι να ρισκάρει και να προφυλάξει βασικούς ποδοσφαιριστές, έστω κι αν η αναμέτρηση είναι νοκ-άουτ. Όπως δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, εκτός αποστολής του αυριανού ματς θα μείνουν οι Εμπαπέ και Μπέλινγκχαμ, καθώς αμφότεροι δέχθηκαν χτυπήματα στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Εσπανιόλ.
Ο Γάλλος επιθετικός έχει υποστεί αιμάτωμα στη γάμπα μετά το σκληρό τάκλιν του Κάρλος Ρομέρο, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Ρεάλ, λόγω της μη αποβολής του παίκτη της Εσπανιόλ, ο οποίος στη συνέχεια πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.
Χθες (3/2), οι πρωταθλητές Ευρώπης έστειλαν και δημοσίευσαν επιστολή στην ισπανική ομοσπονδία, καταγγέλλοντας ως «διεφθαρμένο» το σύστημα διαιτησίας και απαιτώντας άμεσες αλλαγές, ενώ ο Αντσελότι διαμαρτυρήθηκε σήμερα ότι «οι διαιτητές δεν κάνουν τίποτα για να προστατεύσουν την ακεραιότητα των παικτών».
Ακολουθούν τα ματς με Ατλέτικο και Σίτι
Η Ρεάλ υποδέχεται το Σάββατο (8/2) την Ατλέτικο, στο ντέρμπι κορυφής της La Liga, και στη συνέχεια δίνει τα δύο κρίσιμα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι (11 και 19 Φεβρουαρίου), για τα πλέι-οφ του Champions League.
Αν και οι Εμπαπέ και Μπέλιγχαμ αναμένεται να επανέλθουν στη διάθεση του προπονητή τους μετά το ματς κυπέλλου, η «βασίλισσα» έχει πολύ σοβαρές απουσίες στην άμυνα, με τον Νταβίντ Αλάμπα να προστίθεται σήμερα στο απουσιολόγιο (λόγω προβλήματος στον προσαγωγό), μαζί με τους Αντόνιο Ρούντιγκερ, Εντουάρντο Καμαβινγκά και τους μακροχρόνια τραυματίες Έντερ Μιλιτάο και Ντάνι Καρβαχάλ.
Παρά τα κενά στην άμυνα, οι πρωταθλητές Ισπανίας δεν έκαναν καμία κίνηση κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, σε αντίθεση με την αντίπαλό τους στο Champions League, η οποία ξόδεψε περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ στο ίδιο «παράθυρο». «Πρέπει να σκεφτώ για τον αγώνα με τη Σίτι, μετά τους παίκτες που απέκτησαν. Είναι πάντα ανταγωνιστικοί. Αυτή τη στιγμή όμως, έχουμε άλλα πράγματα να σκεφτούμε» δήλωσε ο Αντσελότι.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,
Με τον Κώστα Σλούκα να έχει 26 πόντους και να μοιράζει 9 ασίστ, ο Παναθηναϊκός, έστω και λίγο... αγχωτικά, έφυγε νικητής από τη Γαλλία (78-79 τη Βιλερμπάν) για την 25η αγωνιστική της Euroleague.
Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και κόντρα στη Ντουμπάι BC (95-92 στο Βελιγράδι) για την 25η αγωνιστική. Ήταν η 4η σερί νίκη των Σέρβων, έχοντας κορυφαίους τους Νουόρα και Ιζουντού.