Νιγηρία: Τουλάχιστον 98 νεκροί από την έκρηξη βυτιοφόρου με βενζίνη
Πλήθος κόσμου στη Νιγηρία έσπευσε να μαζέψει βενζίνη που διέρρεε από βυτιοφόρο μετά την ανατροπή του σε δρόμο, όταν σημειώθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 98 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Τουλάχιστον 98 άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 69 τραυματίστηκαν στην έκρηξη βυτιοφόρου το Σάββατο στη Νιγηρία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών (φωτογραφία, επάνω, από το Χ).
Πλήθος κόσμου έσπευσε να μαζέψει βενζίνη, όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη
WATCH: Many Feared Dead Including Pregnant Woman As Fuel Tanker Explodes In Niger State, Nigeria pic.twitter.com/Y5PAaF2lOR
— Daily Observer (@DailyObserverNG) January 18, 2025
Η τραγωδία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην πολιτεία του Νίγηρα, όταν βυτιοφόρο που μετέφερε 60.000 λίτρα βενζίνης ανατράπηκε σε δρόμο που συνδέει την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Αμπούτζα με την πόλη Καντούνα.
Πλήθος κόσμου έσπευσε να μαζέψει βενζίνη που διέρρεε από το βυτιοφόρο, όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη.
Τον περασμένο Οκτώβριο, 170 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε παρόμοιες συνθήκες, μετά την ανατροπή βυτιοφόρου με καύσιμα στην πολιτεία Τζιγκάουα.
A fuel tanker exploded in the Dikko area of Niger State, northern Nigeria, killing at least 60 people who had gathered to scoop fuel.
In October, a similar incident occurred in Jigawa State, northern Nigeria, claiming the lives of over 170 people🤯 pic.twitter.com/IG0FiQFs1m
— Chudé (@chude__) January 19, 2025
Εναν μήνα νωρίτερα, τουλάχιστον 59 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την έκρηξη που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα με άλλο φορτηγό στην πολιτεία του Νίγηρα.
Βαθιά οικονομική κρίση
Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής βιώνει βαθιά οικονομική κρίση, με πληθωρισμό άνω του 30% που τροφοδοτούν ιδίως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Μπόλα Τινούμπου, στην εξουσία από τον Μάιο του 2023.
Η τιμή των καυσίμων έχει πενταπλασιαστεί σε 18 μήνες και είναι πλέον απλησίαστα για πολλούς.
Πηγή: ΑΠΕ
- Μαρόκο: Πάνω από 140.000 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών
- Ιράν: Ο Λευκός Οίκος υπενθυμίζει ότι ο Τραμπ έχει «πολλές επιλογές» στη διάθεσή του «πέρα από τη διπλωματία»
- Λούκα Κατσέλη: Σημαντική η απόφαση του Αρείου Πάγου για την οικονομική επιβίωση χιλιάδων δανειοληπτών
- Ιράν: Στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα θυσιαστεί ο ιρανικός λαός, φοβάται ο Τζαφάρ Παναχί
- Τζέφρι Επσταϊν – Νορβηγία: Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιάγκλαντ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

