Αϊτή: 16 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από έκρηξη βυτιοφόρου
Το βυτιοφόρο είχε ακινητοποιηθεί ύστερα από τροχαίο ατύχημα στην πόλη-λιμάνι Μιραγκουάν
Σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι σήμερα και ακόμη 40 περίπου τραυματίστηκαν από μια έκρηξη βυτιοφόρου στην Αϊτή.
Τον τραγικό απολογισμό ανακοίνωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φιντέλ Νικολά, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας στην επαρχία Νιπ της χώρας.
Η έκρηξη συμπαρέσυρε στον θάνατο 16 ανθρώπους
Όπως ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που τα θύματα προσπαθούσαν να μαζέψουν καύσιμα από μια διαρροή που είχε το βυτιοφόρο, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί μετά από τροχαίο ατύχημα στην περιοχή Μιραγκουάν στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.
Εκείνη ήταν η στιγμή που το βυτιοφόρο εξερράγη, σκοτώνοντας συνολικά 16 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 40 – μερικούς πιο ελαφρά και άλλους πιο σοβαρά.
Δεκάδες άνθρωποι είχαν πλησιάσει στο ακινητοποιημένο βυτιοφόρο για να μαζέψουν καύσιμα από διαρροή που είχε, όταν σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη
Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί σε κοντινό νοσοκομείο τόνισε ο Νικολά, ενώ ο σοβαρά τραυματίες θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Το Μιραγκουάν είναι μια πόλη-λιμάνι που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από το Πορτ-ο-Πρενς, πρωτεύουσα αυτής της φτωχής χώρας της Καραϊβικής.
Ο μεταβατικός πρωθυπουργός, Γκάρι Κονίλ, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση μετά από αυτή την τραγωδία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εμανουέλ Πιερ, επικεφαλής της Εθνικής Πολιτικής Προστασίας.
- Θεσσαλονίκη: Για βιασμό ανήλικης και βιντεοσκόπηση της πράξης κατηγορείται 14χρονος
- Λεπέν: Σήμερα κληρώνει για το πολιτικό της μέλλον – Το Εφετείο αποφασίζει εάν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα
- Τέλος στις διεκδικήσεις αγροτικών ακινήτων από το Δημόσιο
- Απέκτησε η Κίνα το σημαντικότερο μηχάνημα του κόσμου; Η ASML και η γεωπολιτική των ημιαγωγών
- Ο Τραμπ και η FIFA δημιούργησαν… δεδικασμένο στο Μουντιάλ: Αγγλία και Γαλλία ετοιμάζουν εφέσεις για κάρτες σε παίκτες τους
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442