Λος Αντζελες: Θα χρειαστούν «δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια» για την ανοικοδόμηση, λέει ο Μπάιντεν
«Θα κοστίσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρουμε το Λος Αντζελες στην κατάσταση» που βρισκόταν προτού το πλήξουν οι πυρκαγιές, προειδοποίησε ο Τζο Μπάιντεν.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Δευτέρα πως θα χρειαστούν «δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια» για την ανοικοδόμηση του Λος Αντζελες μετά τις εκτεταμένες καταστροφές εξαιτίας των πυρκαγιών που σαρώνουν προάστια του δεύτερου μεγαλύτερου αστικού κέντρου των ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα (στη φωτογραφία του Reuters/Evelyn Hockstein, επάνω, ο Τζο Μπάιντε στο Οβάλ Γραφείο κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία των πυρκαγιών).
Δραματικές είναι οι εικόνες που συνεχίζουν να έρχονται από το Λος Αντζελες
«Θα κοστίσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρουμε το Λος Αντζελες στην κατάσταση» που βρισκόταν προτού το πλήξουν οι πυρκαγιές, προειδοποίησε ο κ. Μπάιντεν, την ώρα που η μεγαλούπολη της Καλιφόρνιας προετοιμάζεται για την προβλεπόμενη νέα ενίσχυση των ανέμων — οι οποίοι απειλούν να εξαπλώσουν ξανά τις φλόγες που έχουν αφήσει πίσω τουλάχιστον 24 νεκρούς, κατά τον πιο πρόσφατο επίσημο απολογισμό.
Στο μεταξύ, δραματικές είναι οι εικόνες που συνεχίζουν να έρχονται από το Λος Αντζελες, καθώς ο πύρινος εφιάλτης μαίνεται για όγδοη ημέρα.
Από ταινία θρίλερ
Τα εναέρια πλάνα από το μεγαλύτερο μέτωπο, αυτό του Πασίφικ Παλισέιντς, που καταγράφηκαν μέσα από πυροσβεστικό ελικόπτερο κόβουν την ανάσα.
Μια απέραντη έκταση καμένης γης, σκεπασμένη μ’ ένα πέπλο καπνού και στάχτης. Σ’ άλλα σημεία, οι φλόγες καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, ο ουρανός βάφεται σε αποχρώσεις του πορτοκαλί και του γκρι και το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από ταινία θρίλερ.
- Δανία: Συνεχίζεται η ανάπτυξη στρατού στη Γροιλανδία – Η Σλοβενία στέλνει στο νησί δύο αξιωματικούς
- Νέος πρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ο κ. Κ. Κουτσόπουλος
- Συρία: Κίνδυνος να καταρρεύσει η εκεχειρία – Η Δαμασκός κατηγορεί τους Κούρδους ότι σκότωσαν στρατιώτες
- Ισπανία: Μεταλλικό κομμάτι που βρέθηκε κοντά στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων ίσως βοηθήσει τους ερευνητές
- Τεντόγλου: Το Σάββατο (24/1) στην Παιανία η πρεμιέρα του για το 2026
- Οι Arctic Monkeys επιστρέφουν με νέο κομμάτι και για καλό σκοπό


