Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον Λίβανο ο πρωθυπουργός – Το μήνυμα της επίσκεψής του
«Βρίσκομαι εδώ, για να δείξω την ισχυρή δέσμευσή μας στη χώρα σας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου
Στον Λίβανο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώτος ηγέτης κράτους μέλους της ΕΕ που επισκέπτεται τη Βηρυτό μετά τη συμφωνία εκεχειρίας της 26ης Νοεμβρίου.
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Najib Mikati υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.
Στην συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Με χαροποιεί ιδιαίτερα που βρίσκομαι εδώ, για να δείξω την ισχυρή δέσμευσή μας στη χώρα σας. Γνωρίζετε τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στον Λίβανο και στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να τους επαναλάβω, είναι γνωστοί. Το γεγονός ότι είμαι ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέπτεται τον Λίβανο μετά την επίτευξη της εκεχειρίας και τις εξελίξεις στη Συρία σημαίνει πολλά για εμένα. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε».
Από την πλευρά του ο Najib Mikati επεσήμανε ότι «κατά κάποιο τρόπο, είμαστε γείτονες. Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι τόσο κοντά σε εμάς και πάντα επιζητούμε την καλύτερη σχέση».
Αυτήν την ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου στο Μέγαρο Grand Serail και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.
Νωρίτερα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, είχε συνάντηση με τον πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι’, παρουσία του μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία και στη συνέχεια, στις 12:00, με τον πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου, Nabih Berry, στο Μέγαρο Ain el-Tineh.
- Νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης
- Γεωτρήσεις στη Φυλή
- Εκτός από πινακίδα κυκλοφορίας δεν είχε και δίπλωμα ο 28χρονος που παρέσυρε αστυνομικό στην Αττική Οδό
- Smart Wellness από την Technogym: Όταν η τεχνολογία συναντά την ανθρώπινη ανάγκη για ευεξία
- Καλά Χριστούγεννα στις κυρίες, τους κυρίους και τους Αγιοβασίληδες του μόχθου
- Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο ιδρύει δήμος της Κρήτης







